Θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού;


Απέχουμε μόλις δύο μέρες προτού πούμε το μεγάλο αντίο στο 2020 και η αυλαία αυτή κινηματογραφικά δεν θα μπορούσε να πέσει καλύτερα. Ρίχνοντας μία σύντομη ματιά στο αποψινό ''πρόγραμμα'' στις πλατφόρμες, εύκολα διαισθανόμαστε ότι μάλλον θα ζήσουμε ξανά συγκινήσεις όπως, φερειπείν, τότε που είδαμε πρώτη φορά την ''Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού''.

Οι επιλογές αρκετές, ο χρόνος λίγος. Κάνε τη σωστή κίνηση!

 

«Τρίτη, Μετά τα Χριστούγεννα» (Tuesday, After Christmas, 2010) του Ραντού Μουντεάν

Ενας 40άρης σύζυγος, χρόνια μαζί με την συνομήλικη γυναίκα του, πατέρας μία 8χρονης κόρης γνωρίζει και ερωτεύεται μία 25χρονη οδοντίατρο. Μπαίνουμε στη ζωή του με 10 σκηνές – κάποιες από αυτές γυρισμένες ως μονοπλάνα. Είναι παραμονές Χριστουγέννων και η κόρη χρειάζεται δώρα και την ψευδαίσθηση του Αγ. Βασίλη, η ερωμένη ετοιμάζεται να φύγει για το πατρικό της καθώς δεν ζει με την ψευδαίσθηση ότι έχει δεσμό, και η σύζυγος φροντίζει όλες τις πρακτικές μικρές λεπτομέρειες που κρατούν ένα σπιτικό λειτουργικό. Ή αυτή είναι η δική της ψευδαίσθηση. Η ζωή του θα σταματήσει για δυο γιορτινές μέρες και ό,τι έχει επιλέξει να ζει θα συνεχιστεί από την Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα. Ή τουλάχιστον, αυτή είναι η δική του ψευδαίσθηση.

Θα τη βρεις στο Mubi

 

«Μικρές Κυρίες» (1994) και «Μικρές Κυρίες» (2019)

Στα μέσα του 19ου αιώνα η νεαρή Τζο Μαρτς ανακαλεί την οικογενειακή ζωή της, όταν μαζί με τις τρεις αδερφές της έκαναν σχέδια για μια ανεξάρτητη, συναρπαστική ζωή.

Σήμερα στις 17.40 & 19.45, στο Novacinema 2HD

 

«Λος Αντζελες, Εμπιστευτικό» (L.A. Confidential, 1997) του Κέρτις Χάνσον

Στο Λος Άντζελες του '50, τρεις αστυνομικοί με διαφορετική νοοτροπία και μέθοδο δουλειάς εμπλέκονται σε μια μπερδεμένη ιστορία φόνων, διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και διαφθοράς. Από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι.

Απόψε, στο Cosmote Cinema 2

 

«Κτήνος» (Beast, 2017) του Μάικλ Πιρς

Σε μια απομονωμένη νησιώτικη κοινότητα η νεαρή Μολ ερωτεύεται έναν μυστηριώδη ξένο, τον οποίο βλέπει σαν διέξοδο από την ασφυκτική επίβλεψη της οικογένειάς της. Όταν ο τελευταίος θεωρηθεί υπεύθυνος για μια σειρά φόνων, εκείνη θα τον υπερασπιστεί σθεναρά, θα αρχίσει όμως σταδιακά να αμφιβάλλει όλο και περισσότερο.

Θα τη δεις στην  iPLATFORMA

 

«Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» (The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) του Mισέλ Γκοντρί Ο Τζόελ απευθύνεται σε μια κλινική "διαγραφής της μνήμης" για να του σβήσουν κάθε ανάμνηση από τη σχέση του με την πρώην αγαπημένη του Κλεμεντάιν. Όμως στη διάρκεια της διαδικασίας αλλάζει γνώμη και προσπαθεί να κρύψει τις μνήμες από την ερωτική τους σχέση στο λαβύρινθο του εγκεφάλου του!

Στη πλατφόρμα της Vodafone TV