Το πρόγραμμα έχει λίγο από το κινηματογραφικό σύμπαν του  Στάνλεϊ Κιούμπρικ και του  Τζορτζ Κλούνεϊ 


Παραμονές του 2021 και η αγάπη μας για καλές ταινίες παραμένει σταθερή αξία στο χρόνο. Κι επειδή το έχουμε στερηθεί αρκετά το τελετουργικό ''σινεμά'' με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πέρα από τη θέαση της ταινίας, οι πλατφόρμες και τα κανάλια είναι στο πλάι μας για να ζήσουμε τη κινηματογραφική εμπειρία χριστουγεννιάτικα και στο σπίτι μας...

Οι επιλογές γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες τις τελευταίες εβδομάδες και ο χρόνος είναι τόσο λίγος που οριακά απελπιζόμαστε τι θα πρωτοδούμε. Ρίξε μία ματιά στα αποψινά και έχεις όλο τον χρόνο μέχρι το βράδυ να αποφασίσεις τι θα δεις...

Μάτια Ερμητικά Κλειστά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης, της γυναίκας του Άλις, πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

Προβάλλεται στο Novacinema 2HD, στις 22:00

 

Ghostbusters του Αϊβαν Ράιτμαν

Οι κυνηγοί φαντασμάτων ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν ένα δαιμονικό πνεύμα που απειλεί τη Νέα Υόρκη.

Στις 00:00, στο Mega

 

Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου του Τζορτζ Κλούνεϊ

Μία ομάδα αστροναυτών της NASA  επιστρέφουν στη Γη μετά από αποστολή εξερεύνησης του πλανήτη Δία που, όπως ανακάλυψαν, έχει μια ατμόσφαιρα όπου μπορείς να αναπνεύσεις κι ένα κλίμα στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν. Επιστρέφοντας όμως προς τον πλανήτη μας, θα διαπιστώσουν ότι, ενώ ανακάλυψαν ένα καινούριο σπίτι για την ανθρωπότητα, το παλιό είναι πλέον έτοιμο να πεθάνει. Την ίδια ώρα, ο ήρωας του Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας επιστήμονας που πάσχει από καρκίνο, προσπαθεί να εμποδίσει την επιστροφή της ομάδας και να στείλει μήνυμα στο διαστημόπλοιό τους - αλλά για να το κάνει αυτό, ο επιστήμονας πρέπει να εκτεθεί στο τοξικό γήινο περιβάλλον.

Θα τη δεις στο Netflix

 

Νερούδα του Πάμπλο Λαραΐν

Το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Προέδρου Γκονζάλες Βιντέλα. Ο αστυνομικός Οσκαρ Πελουσονό έχει αναλάβει να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με την γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν.

Δες τη δωρεάν στο  iPlatforma 

 

Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ του Ντέιβιντ Γιέιτς

Ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ), με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Εντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους - ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα - συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ’εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Αλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Στις 21:00 στο Star