Όσο η προσμονή για τα σινεμά γιγαντώνεται, εμείς επιμένουμε στον καλό κινηματογράφο από το σπίτι


Εβδομάδα Χριστουγέννων και η ανάγκη μας για καλές ταινίες γιγαντώνεται. Βέβαια αλλιώς είχαμε μάθει τόσα χρόνια να βλέπουμε σινεμά αυτή τη περίοδο αλλά ας το δούμε ο καθένας σαν προσωπικό challenge για το πόσο αντέχουμε μακριά από τις σκοτεινές αίθουσες. Όπως και να'χει, κάτι μέσα μας λέει πως η στιγμή που θα βρεθούμε σε αυτές δεν αργεί...

Μέχρι τότε, όμως, ας απολαύσουμε ταινίες ξανά για δεύτερη ή 10η φορά στην μικρή οθόνη του σπιτιού μας. Το πρόγραμμα προβλέπεται πολύ δυνατό για απόψε!

Η Λιακάδα Μέσα Μου της Κλερ Ντενί

Η Ιζαμπέλ είναι μια διαζευγμένη πενηντάχρονη ζωγράφος και ψάχνει διακαώς τον έρωτα. Θα τον αναζητήσει σε διάφορους άντρες που θα περάσουν από τη ζωή της: έναν κυνικό τραπεζίτη, έναν ανασφαλή ηθοποιό, έναν σέξι άγνωστο που θα χορέψει μαζί της σε ένα κλαμπ το «At Last» της Ετα Τζέιμς, τον πρώην σύζυγό της, με την ίδια αδήριτη υπαρξιακή ανάγκη κάθε φορά για κάτι ουσιαστικό που θα νοηματοδοτήσει τη ζωή της και με την ίδια αμφίβολη έκβαση στο τέλος.

Θα τη βρεις στο Cinobo

 

Η Ψυχή και το Σώμα της Ιλντικο Ενιέντι

Ο Έντρε και η Μαρία, δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, δουλεύουν μαζί, όταν ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Τα όνειρα τους είναι τόσο έντονα και αληθοφανή, ώστε διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που έχουν δει το προηγούμενο βράδυ.

Θα τη δεις δωρεάν στο  iPlatforma.

 

The Greatest Showman

Η ταινία «The Greatest Showman» είναι ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που τιμάει τη γέννηση της show business και το αίσθημα του θαυμασμού που νιώθουμε όταν τα όνειρά μας πραγματοποιούνται. Εμπνευσμένη από τη φιλοδοξία και τη φαντασία του Φ.Τ Μπάρνουμ, η ταινία «The Greatest Showman» διηγείται την ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και τελικά δημιούργησε ένα μαγευτικό υπερθέαμα που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Το «The Greatest Showman» σκηνοθετεί ο συναρπαστικός, νέο σκηνοθέτης Μάικλ Γκρέισι, με τραγούδια από τους βραβευμένους με Όσκαρ, Μπενζ Πάσεκ και Τζάστιν Πολ (“La La Land”), και με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ, Χιου Τζάκμαν. Τον Τζάκμαν συνοδεύουν η υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Ουίλιαμς, η Ζεντάγια, ο Ζακ Έφρον και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον.

Στις 21:00 στο Star

 

Το Μεγάλο Σορτάρισμα του Ανταμ ΜακΚέι

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών που παρέσυρε στο διάβα της, κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις. Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» υπήρχαν και άτομα που ωφελήθηκαν από αυτό και θησαύρισαν.
 

Στη 13.55 στo Cosmote Cinema 1