Όσα είπε η Υπ.Παιδείας,Νίκη Κεραμέως


Σε περίπτωση αναστολής της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων για διάστημα άνω των τριών εβδομάδων, το υπουργείο προτείνει ως πιθανές λύσεις: μείωση της ύλης ή επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Το τι θα γίνει με τα σχολεία και τις πανελλαδικές, θα εξαρτηθεί από τη συνολική διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολείων. Αν μιλάμε για ένα κλείσιμο μέχρι περίπου 3 βδομάδες, έχουμε τη δυνατότητα με ήπιου τρόπους να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος. Για παράδειγμα, μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, περικοπή εκδρομών κλπ»,  τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA σχετικά με τα κλειστά σχολεία και τον κορονοϊό.  

Ωστόσο προσέθεσε πως «αν μιλάμε για μεγαλύτερο διάστημα, θα πρέπει να κοιτάξουμε άλλες λύσεις, όπως η περικοπή της ύλης, η επέκταση του σχολικού έτους, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για Πανελλήνιες, υπάρχει το ενδεχόμενο μετακύλισης της ημερομηνίας έναρξης. Η επιδίωξή μας θα είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών».

Σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η υπουργός ανέφερε πως «ξεκινήσαμε δυναμικά, και έχουμε φύγει από την πιλοτική εφαρμογή. Σήμερα κάναμε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων σε όλη τη χώρα. Συμμετείχαν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, συν άλλοι που δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο νομό τους», είπε. 

Όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως «κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δική του τάξη. Μπορεί να μοιραστεί παρουσιάσεις, έγγραφα, οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν τον λόγο, να υποβάλλουν ερωτήματα, υπάρχει πλήρης διάδραση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού», και προσέθεσε πως: 

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου η αναστάτωση στους μαθητές να είναι η μικρότερη δυνατή», επεσήμανε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι εν μέσω αυτής της κρίσης «μάς δίνεται μια ευκαιρία να εξελίξουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες. Να διανύσουμε βήματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει χρόνια τώρα. Ας αξιοποιήσουμε κάποιες ευκαιρίες να προχωρήσουμε παραπέρα».