Τι γνωρίζουμε ως τώρα


Μετά το φιάσκο του Suicide Squad που κυκλοφόρησε το 2016, πολλοί πορωμένοι φαν ήθελαν μια εξιλέωση όσον αφορά τον μεγαλύτερο εχθρό του Batman, Joker. Έτσι λοιπόν, το στούντιο αποφάσισε να δημιουργήσει μια ταινία αποκλειστικά αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους “κακούς” που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη.

Η Warner Bros., ανακοίνωσε πέρσι ότι τον Αύγουστο ότι ετοιμάζουν ένα νέο franchise του Joker, με πρωταγωνιστή…. *surprise, surprise* τον Joaquin Phoenix και όχι τον Jared Leto που τον υποδύθηκε στο Suicide Squad.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, έχουμε μάθει τα εξής για την επερχόμενη ταινία, του Joker.

Παραγωγή

Η πρωτότυπη ιστορία του Joker έχει ενδιαφέρον, οπότε στα σωστά χέρια η ταινία θα έχει σίγουρα επιτυχία. Ο Todd Philips θα συμβάλλει στην ταινία και παίζει να την σκηνοθετήσει κι όλας. Ο Scott Silver (8 Mile, The Fighter) επίσης, είναι πιθανό να συμβάλλει στην συγγραφή του σεναρίου.

Στόρι

Σύμφωνα με το στούντιο, το στόρι θα ξεκινάει στις αρχές του ’80, στο Gotham City με τον Joker να είναι ήδη περιθωριοποιημένος από την κοινωνία, πριν γίνει ο μεγαλύτερος εγκληματίας της πόλης. Το budget της ταινίας λέγεται ότι αγγίζει τα 55 εκατομμύρια δολάρια, οπότε ετοιμάσου για ένα υπερθέαμα!

Καστ

Αν και το ακριβές όνομα της ταινίας ή ο σκηνοθέτης της δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, τον πρωταγωνιστή τον έχουν βρει! Αν και φήμες ήθελαν τον Leonardo DiCaprio να αρπάζει τον ρόλο, τελικά ο Joaquin Phoenix «στέφθηκε» νικητής. Το γεγονός ότι ένας ηθοποιός τέτοιου βεληνεκούς είναι ο πρωταγωνιστής, είναι ξεκάθαρα power play του στούντιο, θέλοντας να «δηλώσει» στον κόσμο, ότι το νέο franchise κοντραρίζεται με το βραβευμένο υπερθέαμα του Christopher Nolan, Dark Knight.

Ο Leto

Επειδή η Warner Bros. έχει βλέψεις να επεκτείνει το franchise, ο Phoenix ως Joker δεν έρχεται ουσιαστικά σε αντιπαράθεση με τον Jared Leto, που τον υποδύθηκε στο Suicide Squad. Ο Leto εξάλλου θα ενσαρκώσει και πάλι στον Joker στο Suicide Squad 2.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Στην Αμερική, η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου του 2019.

Φωτό: Instagram @c_n_and_r