Εκπληκτικά φιλμ για τους λάτρεις της μουσικής!


Tα μουσικά ντοκιμαντέρ έχουν ένα πολύ βασικό, και ικανοποιητικό προς τον θεατή, παράγοντα: διαθέτουν συνήθως πολύ υλικό από συναυλίες και συνεντεύξεις πολλών μουσικών ιδιοφυιών, κάτι που μας κάνει να απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις ταινίες.

Είτε λοιπόν, βλέπεις τον Bob Marley να μιλάει ο ίδιος για την μουσική, είτε το Mick Jagger να εξηγεί την κατάσταση στην μουσική σκηνή του «τότε», ή ακόμα και τον Justin Timberlake το πώς φέρεται στις περιοδείες του, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο satisfying.

Στην ίδια… satisfying φάση λοιπόν, είναι και τα παρακάτω μουσικά ντοκιμαντέρ.

Marley

Ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, «γιορτάζεται» μέσα από το φιλμ του Kevin McDonald ο οποίος έχει απαθανατίσει άψογα την ζωή και την καριέρα του Bob Marley.

Sonita

To Sonita λέει την ιστορία της Sonita Alizadeh, μιας Αφγανής έφηβης η οποία έχει περάσει από εξαναγκαστικούς γάμους, σκοτωμούς και ένα σωρό ακόμη κακουχίες τις οποίες εκφράζει μέσα από την ραπ μουσική.

What Happened, Miss Simone?

Ίσως αυτή η ταινία και καμία ταινία, να μην μπορέσει ποτέ ν’ απαθανατίσει το πνεύμα της θρυλικής καλλιτέχνιδας, Nina Simone. ΟΚ, ας μην είμαστε υπερβολική γιατί τελικά αυτό το φιλμ κάνει μια καλή δουλειά παρουσιάζοντας τον άστατο βίο της, αλλά και την συμβολή της ως ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα.  

20 Feet From Stardom

Το 20 Feet From Stardom δείχνει τις ζωές backup singers οι οποίοι βοήθησαν πολύ στο να γράψουν ιστορία στην μοντέρνα μουσική σκηνή, δουλεύοντας με ονόματα όπως τους Sting, Bruce Springsteen, Mick Jagger, Lynyrd Skynyrd, Ray Charles κ.ά.

Κεντρική φωτό: instagram @ juliannenicholsonofficial