Μια δυνατή μουσική βραδιά στο Backstage Film Festival


Υπάρχει κάτι καλύτερο από μία μουσική βραδιά σπίτι σου με Nick Cave και Leonard Cohen;

Δεν το νομίζω, οπότε προλαβαίνεις να ακυρώσεις ό,τι σχεδίαζες για απόψε.

Απόψε στις 10 λέμε αντίο στις ομαδικές με φίλους στο Μessenger, απενεργοποιούμε κινητά και βλέπουμε από τη κλειδαρότρυπα του https://www.avopolis.gr/backstage σπάνιες στιγμές από τη μικρή ηλικία δύο μουσικών που μαζί τους έχουμε ξενυχτήσει (έτσι κι αλλιώς) κι άλλες φορές στο παρελθόν (μέχρι και σήμερα).

 Τι θα δούμε...

nickcavestraight.jpg

Tο Straight To You (1994) είναι μια γερή ανασκόπηση των πρώτων μουσικών βημάτων του Nick Cave  όταν ακόμη σκαρφιζόταν ποιητικές μπαλάντες με τους τότε Bad Seeds. Είναι ένα ντοκιμαντέρ - close up στη ζωή αλλά και στη μουσική του πορεία...

Θα παρακολουθήσουμε τον Leonard Cohen να επισκέφτεται τη γενέτειρά του, το Μόντρεαλ, μέσα από το σπάνιο κι αξεπέραστο Ladies and Gentlemen... Mr. Leonard Cohen (Don Owen και Donald Brittain, 1965). Ένα φιλμ με άρωμα από τα μακρινά '60ς, στο οποιο αποτυπώνεται με ρεαλιστικότητα η φαινομενικά απλότητα του χαρακτήρα του κάτω από την οποία κρύβεται  κάτι που είχε πει ο ίδιος και τον αντιπροσωπεύει, «Ας μη γίνεις μάγος, εφόσον μπορείς να μαγεύεις». 

Το Backstage Film Festival είναι το πρώτο online κινηματογραφικό φεστιβάλ με θέμα τη μουσική. Είναι δωρεάν, έχουμε ξεκινήσει να απολαμβάνουμε μουσικές βραδιές ήδη από τις 22 Ιουνίου και θα συνεχίσουμε μέχρι και τις 19 Ιουλίου. 

Ραντεβού σε λίγες ώρες με Nick Cave και Leonard Cohen...

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

Facebook event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/