Vacation Mood: ON


Τι είναι το καλοκαίρι, αν όχι η τέλεια περίοδος για να κάνουμε τρέλες με τους φίλους μας, να ερωτευτούμε κάτω από τ’αστέρια και, να ζήσουμε εμπειρίες που θα θυμόμαστε μια ζωή. Αυτή είναι η επιτομή του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά, τις στιγμές εκείνες που νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε ένα break απ’ όλα αυτά, ποιος καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις, βλέποντας ταινίες. Κι όχι, όποιες κι όποιες ταινίες. Φιλμ τα οποία «μιλάνε» έμμεσα ή άμεσα για το καλοκαίρι και τα οποία είναι «κλάσικ».

Οι παρακάτω ταινίες που ταιριάζουν άψογα στην καλοκαιρινή διάθεση που έχουμε και θα καλύψουν τέλεια την mellow διάθεσή μας κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ραστώνης.  

Δες παρακάτω 5 άκρως summery ταινίες που επιβάλλεται να δεις αυτή την περίοδο!

Caddyshack

Στα ‘80s νομίζω έβγαιναν οι καλύτερες καλοκαιρινές ταινίες και το Caddyshack είναι σαφέστατα μία απ’ αυτές. Η κλασική αυτή ταινία με τον Chevy Chase και τον Bill Murray σε «ξεκαρδιστικές επάλξεις» καταφέρνουν να μας κάνουν να δακρύσουμε από τα γέλια.

Καλύτερη ατάκα από την ταινία: “The Zen philosopher, Basho, once wrote, ‘A flute with no holes, is not a flute. A donut with no hole, is a Danish.’ He was a funny guy.”

Grease

ΟΚ, μπορεί να δείχνει μόνο τα πρώτα 10 λεπτά «καλοκαίρι», με την Sandy και τον Danny να κρατάνε χέρια και να κάνουν βόλτες δίπλα στην άμμο, αλλά τι σημασία έχει; Η ταινία πέρα από διαχρονική έχει μια γενικότερη ανάλαφρη, καλοκαιρινή αίσθηση που την κάνει άκρως κατάλληλη για να δει κανείς αυτή την περίοδο. Ο έρωτας, τα τραγούδια, τα κοστούμια, οι κινήσεις των γοφών του Travolta…. It’s all so good.

Καλύτερη ταινία από την ταινία: Tell me about it, stud.”

Dirty Dancing

Κάθε δευτερόλεπτο αυτής της ταινίας, «φωνάζει» καλοκαίρι. Το ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ του Patrick Swayze και της Jennifer Grey, σε ένα old school καλοκαιρινό θέρετρο, δεν θα μπορούσε να μην είναι στην εν λόγω λίστα. Η ταινία έχει από τις πιο αξέχαστες σκηνές (ο χορός στο τέλος της ταινίας) και φυσικά την πιο αξέχαστη ατάκα…

Καλύτερη ταινία από την ταινία: “Nobody puts Baby in the corner.”

“Jaws”

Mπορεί μετά απ’ αυτή την επική ταινία του Steven Spielberg, να διστάσεις στην αρχή να πας για μπάνιο, αλλά αυτό είναι το εξαιρετικό μ’ αυτό το φιλμ. Δηλαδή, όταν δημιουργείς έναν τόσο ρεαλιστικό, μηχανικό, καρχαρία που η κάθε του κίνησή του σε τρομοκρατεί, γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί στην επόμενη σκηνή, γίνεται να μην θεωρείται «κλάσικ»; Από την σκηνοθεσία, την ρετρό αθωότητα των πρωταγωνιστών και φυσικά την μουσική, αυτή η ταινία είναι must-see. A, και για να μην μιλήσουμε για το σασπένς. Δύο νότες συνέθεσε, ο John Williams και ήταν αρκετές για να σε κάνουν να ανατριχιάσεις ολόκληρος από τον τρόμο.  

Καλύτερη ατάκα από την ταινία: “We're gonna need a bigger boat.”

“I Know What You Did Last Summer”

Θυμάμαι μικρή, έβλεπα αυτή την ταινία ΚΑΘΕ καλοκαίρι. Μα μόνο ο τίτλος της σε προ(σ)καλεί! Και να σου πω κάτι; Καλοκαίρι χωρίς θρίλερ γίνεται; Και αυτό είναι ένα καλοκαιρινό θρίλερ που επιβάλλεται να δεις. Τέσσερις teenagers εμπλέκονται σε ένα δυστύχημα και μετά ένας μανιακός δολοφόνος τους κυνηγάει. Υπάρχει καλύτερο απ’ αυτό; Άσε που αυτό το φιλμ, μας υπενθυμίζει ότι ο Freddy Prince Jr. και η Jennifer love Hewitt κάποτε ήταν σουπερσταρ….

Καλύτερη ατάκα από την ταινία: “Okay let's suppose someone was there that night, why send the letter one year later? It's probably some crack f*cking around.”

Κεντρική φωτό: Instagram @starwarsthelastlaugh