Χουχούλιασε κάτω από την κουβέρτα και πάτα το play!


Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απ’ αυτό. Ειδικά, τώρα τις γιορτές. Να κάτσεις δηλαδή, στον αναπαυτικό καναπέ σου, με μία κούπα ζεστή σοκολάτα και αρχίσεις τον μαραθώνιο των χριστουγεννιάτικων ταινιών.

Μπορείς να έχεις παρέα σου και τα φιλαράκια σου ή την οικογένειά σου και να απολαύσετε μαζί ταινίες που επιβάλλεται να δεις αυτή την περίοδο.

Ανά τα χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει πολλές καλές, εορταστικές ταινίες (που δεν είναι απαραίτητα cheesy) και οι οποίες προσφέρουν σίγουρη διασκέδαση αλλά κυρίως σε βάζουν στο κλίμα των εορτών.

Πάτα λοιπόν, το play και υποδέξου την νέα χρονιά πιο… Christmas-y από ποτέ!

It's a Wonderful Life (1946)

Από τις πιο κλασικές, χριστουγεννιάτικες ταινίες, με τον Jimmy Stewart να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας (για εορταστική ταινία τουλάχιστον), ενώ βλέπει πώς θα ήταν η ζωή του, αν δεν είχε γεννηθεί ποτέ. Λίγο δράμα, λίγο γέλιο και όλα συνθέτουν μια άκρως κατάλληλη ταινία για την εποχή.

Scrooged (1988)

Ο θεϊκός Bill Murray πρωταγωνιστεί στην απόλυτη, χριστουγεννιάτικη κωμωδία, και αριστουργηματικά αποδίδει στις οθόνες μας μια ‘80s version του κλασικού “A Christmas Carol”. Αν το είχες δει μικρός, το πιο πιθανό είναι να μην είχες «πιάσει» όλα τα αστεία, οπότε επιβάλλεται να την δεις τουλάχιστον μία φορά.

A Charlie Brown Christmas (1965)

Aν κρύβεις και εσύ, ένα παιδί μέσα σου (όπως και εγώ εξάλλου), τότε επιβάλλεται να δεις το classic αυτό animation του Bill Melendez, το οποίο θα κάνει και τον πιο δύσπιστο με τα Χριστούγεννα, να λυγίσει. Σίγουρα, η βραβευμένη μουσική του Vince Guaraldi θα σε κάνει να αναπολήσεις τις στιγμές εκείνες που έπαιζες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σαν μικρό παιδί!

White Christmas (1954)

Άλλο ένα κλασικό, χριστουγεννιάτικο στόρι του οποίου του καστ περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτό του θρυλικού Bing Crosby. Δεν γίνεται να μην υποκύψεις στο μεγαλείο της βελούδινης φωνής του Crosby, οπότε προετοιμάσου ψυχολογικά και βάλε στην διαπασών την TV όταν θα παίζει το κλασικό άσμα “White Christmas”.

The Holiday (2006)

Είπα ότι δεν είναι cheesy οι ταινίες στην λίστα ε; Ε, «γράψε» λάθος. Γιατί το The Holiday είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο cheek flick. Παίζει όμως η Kate Winslet και ο Jude Law, οπότε θα σ’αρέσει σίγουρα. Ε, και λίγο “corny” διάθεση επιβάλλεται τα Χριστούγεννα, γιατί όχι;