Αυτά τα… καρτούν είναι για μεγάλα παιδιά.


Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει στιγμή στην ζωή μου που να έχω πει «όχι» σε καρτούν. Από μικρή, όπως και όλα τα παιδιά, ξυπνούσα νωρίς-νωρίς το πρωί, για να δω στην τηλεόραση το νέο επεισόδιο Τομ & Τζέρι. Μου έμεινε απ’ ότι φαίνεται «κουσούρι» αυτό και μέχρι και σήμερα λατρεύω να βλέπω καρτούν.

Ίσως γι’ αυτό να έχω και τέτοια λατρεία με τις animated ταινίες. Πάντα θα κοιτάξω και θα ψάξω να δω τι καινούργιο έχει βγει, είτε πρόκειται για παραγωγή της Pixar, είτε για πιο experimental φιλμ.

Υπάρχει μια τρομερή γοητεία στις animated ταινίες, το έχεις προσέξει; Υπάρχει σίγουρα αυτή η αθωότητα που υπάρχει σε όλα τα καρτούν, παρόλα αυτά, έχουν και μια σοβαρότητα, μια «θλίψη» καμιά φορά, που όλα αυτά δεν μπορούν παρά να με προσελκύουν να τα παρακολουθήσω με απόλυτη αφοσίωση.

Έχω δει πολλές τέτοιες ταινίες στην ζωή μου, άλλες καλές, άλλες κακές, αδιάφορες, ενδιαφέρουσες και άλλες που απλά με έχουν αγγίξει τόσο, ώστε να αποτελούν από τις αγαπημένες μου ταινίες, γενικά.

Οι παρακάτω είναι κάποιες από αυτές (ναι, έχω πολλές, σου είπα είμαι φαν). Οι animated αυτές ταινίες, προσφέρουν η καθεμία κάτι διαφορετικό. Έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: είναι όλες διασκεδαστικές, η καθεμία με τον δικό της τρόπο.

Σαββατοκύριακο έρχεται λοιπόν, οπότε είναι καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Αν και αυτές οι ταινίες, είναι για μεγάλα παιδιά.

The Lion King

Toy Story

Wall-E

Finding Nemo

Shrek

UP

Spirited Away

Monsters, Inc.

Aladdin

Howl’s Moving Castle