Η φετινή τελετή είχε πολλές ιστορικής σημασίας στιγμές!


H τελετή των 75ων βραβείων Χρυσές Σφαίρες ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα, για την λεγόμενη Awards Season” την οποία πρόκειται να διανύσουμε.

Ήταν χωρίς αμφιβολία, μία από τις τελετές που άφησαν ιστορία. Ξεκινάει μία νέα γενιά πραγμάτων στον χώρο της showbiz, κάτι που ελπίζεται να συνεχιστεί και σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Φυσικά, μετά τον καταιγισμό των κατηγοριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες και άνδρες, που μοιράστηκαν επιτέλους τις ιστορίες τους, η βιομηχανία θέλει να βάλει ένα «στοπ», στα συμβάντα αυτά.

Το βασικό θέμα των βραβείων ήταν το κίνημα του Time’s Up. Γύρω απ’ αυτό κινήθηκε και όλη η τελετή, από τον εμψυχωτικό λόγο της Oprah Winfrey, μέχρι και τα μαύρα σύνολα που φόρεσαν οι γυναίκες της βραδιάς. Δες λοιπόν, παρακάτω τις 5 πιο αξέχαστες στιγμές της βραδιάς.

#1. Χόλυγουντ dress code

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που βρέθηκαν στα βραβεία φέτος, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους απέναντι στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο, φορώντας μαύρα. Αυτό ξεκίνησε με αφορμή την καμπάνια του κινήματος Time’s Up που θέλει να ευαισθητοποιήσει για τέτοια ζητήματα, αλλά και στην ισότητα μεταξύ του γυναικείου και ανδρικού φύλου.

5memorablemoments_atthegoldenglobes_18_01.jpg 

#2. Ακτιβίστριες παντού

Πολλές σταρ επέλεξαν οι συνοδοί τους για τα βραβεία να είναι δυναμικές γυναίκες ακτιβίστριες με σκοπό να μάθει όλος και περισσότερος κόσμος για το έργο αυτών των ατόμων.

5memorablemoments_atthegoldenglobes_18_02.jpg 

#3. Oprah for President                                           

Ο λόγος της Oprah Winfrey όταν παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille πέρα από εμψυχωτικός ήταν και… προεδρικός. Στον λόγο της παροτρύνει όλα τα νέα κορίτσια του κόσμου να μην επιτρέψουν άλλο την κακοποίηση από τους άνδρες, και όσες έχουν δεχτεί κακοποίηση να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν, με σκοπό να μπει ένα τέλος σε αυτό το ζήτημα. Ο εντυπωσιακός λόγος θεωρήθηκε από πολλούς προεδρικός και τώρα όλοι περιμένουν πώς και πώς να ανακοινώσει η Oprah της υποψηφιότητά της για Πρόεδρος της Αμερικής στις εκλογές του 2020. #Oprah2020?

#4. Ο Sterling K. Brown γράφει ιστορία

Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς "This Is Us", Sterling K. Brown γράφει ιστορία όντας ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο, στην κατηγορία “best actor in a TV drama”. Σε δήλωσή του είπε: «Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου πρωτοπόρο. Απλά προσπαθώ να στηρίζω τις απόψεις μου όλη την ώρα και αν προέρχομαι από ένα μέρος ‘αλήθειας’, τότε κάνω μόνο αυτό. Δεν μπορώ να σκέφτομαι αν θα γίνω ποτέ κάποιος σαν τον Jackie Robinson ή κάποιος άλλος, αλλά με τιμάει πολύ αυτό το βραβείο.»

#5. To standing ovation για τον Kirk Douglas

O θρύλος του σινεμά Kirk Douglas παρέλαβε ένα ακόμη τιμητικό βραβείο στην τεράστια καριέρα του, αυτό για το “Best Screenplay” (Καλύτερο Σενάριο). To παρέλαβε με την νύφη του Catherine Zeta Jones στο πλευρό του. Ο 101χρονος ηθοποιός και συγγραφέας, έλαβε ένα μεγάλο χειροκρότημα, αλλά και ένα standing ovation από το κοινό. Η Zeta Jones τόνισε το σημαντικό έργο του Douglas, ο οποίος βοήθησε στο να μπει ένα τέλος στην «Μαύρη Λίστα του Χόλυγουντ» (aka Blacklist) που απέτρεπε το ’60, σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς κτλ., από το να δουλεύουν στον χώρο, ακόμα και αν υπήρχε η υποψία ότι ήταν κομμουνιστές.