Πάρε μια κούπα ζεστό κρασί στο χέρι, τους αγαπημένους φίλους και ξεκινήστε τον μαραθώνιο!


Τι; Δεν το κάνεις αυτό με τους φίλους σου; Να βλέπεται μαζί χριστουγεννιάτικες, cheesy ταινίες, εννοώ! Εντάξει δεν είναι όλες cheesy, αλλά δεν είναι και όλες τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία του σινεμά. ΟΚ, τι σημασία έχει; Σε βάζουν στο mood; Περνάς καλά με τους φίλους σου, ενώ πίνετε glühwein;

Γιατί αυτό είναι το νόημα των γιορτών. Να αράξεις με τους φίλους (ΟΚ ή με το κορίτσι..) και να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, βλέποντας και κυρίως απολαμβάνοντας ευχάριστες, εορταστικές ταινίες!

Υπάρχουν πολλές που επιβάλλεται να δεις φέτος. Αυτές οι είναι οι καλύτερες! Θα υπάρξει και 2ο μέρος, οπότε προετοιμάσου ψυχολογικά και φρόντισε μέχρι τότε να έχεις δει τις παρακάτω ταινίες!

#1. Home Alone (1990)

Δεν γίνεται να μην περίμενες να είναι πρώτο-πρώτο στην λίστα. Είναι κλάσικ εξάλλου. Οι γονείς του μικρού Kevin κατά λάθος, τον ξεχνάνε στο σπίτι τις γιορτές, ενώ εκείνοι πάνε ταξίδι στην Γαλλία. Έλα όμως που οι «κακοί λύκοι» aka goofy κλέφτες καραδοκούν τις γιορτές! Ο “Ντένης ο Τρομερός” όμως, θα τους δείξει τι σημαίνει να τα βάζεις με ένα 9χρονο τις γιορτές. Ρεαλιστικό τελείως; Όχι. Διασκεδαστικό; Ναι.

#2. Τhe Nightmare Before Christmas (1993)

Ένα αριστουργηματικό animation, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη του Tim Burton που βρίσκει τον θλιμμένο Jack Skellington, να έχει βαρεθεί το Halloween που γιορτάζει κάθε χρόνο, ζώντας στο universe του Halloween. Έλα όμως που ανακαλύπτει τα Χριστούγεννα και θέλει να τα κλέψει! Τα φετινά Χριστούγεννα προβλέπονται πολύ τρομακτικά!

#3. Bad Santa (2003)

Αν νόμιζες ότι τα Χριστούγεννα έχουν μόνο λάμψη, στοργή, λαμπάκια και χαρά, έκανες λάθος. Ο Willie έρχεται να δώσει μια «γροθιά» στα Χριστούγεννα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και να μας πει ότι υπάρχουν και δυστυχισμένοι και κακοί άνθρωποι τα Χριστούγεννα. Ο Willie πάντως σαν… καλό απατεώνας και αλκοολικός Άγιος Βασίλης που είναι, ξέρει να σπέρνει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στα παιδιά. Ή μήπως όχι;

#4. Mickey's Once Upon a Christmas (1999)

Για μικρά και μεγάλα παιδιά. Και αν είσαι μεγάλο παιδί που λάτρευε πάντα τον Mickey Mouse και το gang του, τότε θα λατρέψεις και αυτή την ταινία. Τρεις διαφορετικές ιστορίες, τρεις (ΟΚ και παραπάνω) διαφορετικοί ήρωες της Disney, σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες. Απλά τέλειο.

#5. Elf (2003)

Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και μάλιστα μεγαλώνει και ορφανά παιδιά! Όταν ο Buddy μεγαλώνει σαν άνθρωπος στον Νότιο Πόλο περικυκλωμένος από ξωτικά, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και έχει βαλθεί να βρει τις ρίζες του. Σαν ένα καλά εκπαιδευμένο ξωτικό που είναι, πάει στην Νέα Υόρκη για να βρει τον πατέρα του. Δεν θα είναι εύκολη όμως η προσαρμογή!