Αυτό δεν πήγε καθόλου καλά…


Ένα έργο τέχνης του εκκεντρικού Αμερικανού καλλιτέχνη της pop art, Jeff Koons, «έχασε» ο κόσμος της τέχνης, αφού αυτό καταστράφηκε κατά λάθος από μια συλλέκτρια και επισκέπτρια έκθεσης σε γκαλερί του Μαϊάμι της Φλόριντα στις ΗΠΑ.

Το έργο Balloon Dog, αξίας 42.000 δολαρίων, έγινε κομμάτια και θρύψαλα, κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής βραδιάς εγκαινίων μόνο για VIP της Art Wynwood, μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Ο καλλιτέχνης Stephen Gamson δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald ότι θαύμαζε  το εντυπωσιακό γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το ακούμπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του». Η γυναίκα που προκάλεσε τη ζημιά, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι και η ίδια συλλέκτρια έργων τέχνης.

Το ξεκαρδιστικό στο εν λόγω περιστατικό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι στην αρχή, ο ίδιος αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για μέρος κάποιας performance που συνόδευε το γλυπτό, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

«Όταν έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητικό ατύχημα προσελκύει ένα τεράστιο πλήθος στην εθνική οδό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gamson στην εφημερίδα.

«Η ζωή σταμάτησε για 15 λεπτά με όλους γύρω», δήλωσε στους New York Times ο Cedric Boero, ο οποίος εργάζεται για τη γκαλερί Bel-Air Fine Art.

Για καλή τύχη της γυναίκας που προκάλεσε την καταστροφή άθελά της, το έργο καλύπτεται από ασφάλεια, όπως δήλωσε η σύμβουλος τέχνης των γκαλερί Bel-Air Fine Art που εκπροσωπεί το δημιουργό.

Και παρά το γεγονός ότι το έργο έχει θρυμματιστεί σε χιλιάδες κομμάτια, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του, με έναν από τους ενδιαφερόμενους να είναι ο ίδιος ο Stephen Gamson που βρέθηκε μπροστά στην καταστροφή του!

Ο Jeff Koons δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε δηλώσεις για το περιστατικό, η εκκεντρικότητά του όμως ως καλλιτέχνης και το camp ύφος των δημιουργιών του οριακά θα ενέκριναν το κωμικοτραγικό περισταστικό!