Η τελευταία δημιουργία του εμβληματικού καλλιτέχνη από το Bristol αποτελούσε ένα σχόλιο για την ενδοοικογενειακή βία


Ούτε μια μέρα δεν άντεξε το graffiti του Banksy για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο ωστόσο δεν ήταν κάποια cheesy αναφορά στον έρωτα, αλλά ένα ευφυές κοινωνικό σχόλιο πάνω στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο καλλιτέχνης από το Bristol είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι το graffiti που εμφανίστηκε σε τοίχο κτιρίου και παρουσίαζε μια Fifties νοικοκυρά να πετά τον σύζυγό της σε έναν καταψύκτη, ήταν δικό του.

https://www.instagram.com/p/Coom0LDsfJf/?hl=el

Με τίτλο Valentine’s day mascara, το έργο τέχνης ζωγραφίστηκε στην περιοχή Margate του Kent της Αγγλίας και πριν αυτό καταστραφεί, είχε κάνει τον γύρο των social media, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθετί πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Banksy. Οι followers του είχαν σχολιάσει μάλιστα θετικά την επιλογή της ημέρας κατά τη διάρκεια της οποίας φανερώθηκε, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας διαρκώς.

Το έργο τέχνης φαίνεται πως καταστράφηκε όταν απομακρύνθηκε από τον χώρο δημιουργίας του ο παρατημένος καταψύκτης που συνέθετε το σύνολο του piece, με ένοικο μάλιστα του κτιρίου όπου σχεδιάστηκε να εκφράζει στο πρακτορείο ειδήσεων PA τη δυσαρέσκειά του για την εν λόγω κίνηση.

Από το σημείο απομακρύνθηκαν επίσης μια σπασμένη καρέκλα κήπου, ένα άδειο κουτί μπύρας και άλλα αντικείμενα που συμπλήρωναν ολόκληρο το concept που ο καλλιτέχνης δημιούργησε.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο Banksy κατάφερε για ακόμη μια φορά στην πολυετή του καριέρα να περάσει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, που το κοινό αγκάλιασε από τις πρώτες κιόλας αναπαραγωγές των φωτογραφιών της σύνθεσης στο διαδίκτυο.