Βάλε την επίσκεψή σου σε αυτά στο ταξιδιωτικό σου bucket list!


Οργανώνεις το επόμενό σου ταξίδι και αναζητείς έμπνευση ως προς τον προορισμό που πρέπει να επιλέξεις; Τότε ρίξε μια ματιά στα 8 μουσεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς έστω και μια φορά στη ζωή σου, ώστε να διαλέξεις την πόλη που σου ταιριάζει, μέσα από αυτά που θα σε ενδιέφερε να δεις όσες ημέρες θα βρίσκεσαι εκεί!

Μουσείο Λούβρου, Παρίσι

a

Με 9 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, το Μουσείο του Λούβρου θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο και σίγουρα του αξίζει η κορυφή της λίστας. Έχοντας υπάρξει στο παρελθόν φρούριο, όπως και το παλάτι της γαλλικής πρωτεύουσας, το Λούβρο φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο, με τη Mona Lisa να αποτελεί το απόλυτο must-see του, μαζί με αιγυπτιακά και αρχαιοελληνικά εκθέματα, ακόμα και το Grand Salon του Ναπολέοντα III.

The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη

 m

Τοποθετημένο στην κορυφή του Central Park, το Metropolitan Museum of Art είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Νέας Υόρκης και προσφέρει περισσότερα από 2.000 εκθέματα διαθέσιμα προς το κοινό, γι’ αυτό και χρειάζεται στην πραγματικότητα περισσότερες από μία ημέρες για να το δει κανείς εξολοκλήρου. Μην παραλείψετε στο τέλος της επίσκεψής σας να απολαύσετε ένα ποτό στο rooftop του, απολαμβάνοντας μια εκπληκτική θέα της πόλης!

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

 l

Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του το 1759, το Βρετανικό Μουσείο είναι το πρώτο δημόσιο μουσείο στον κόσμο, με εκθέματα που καλύπτουν περισσότερα από 6,000 χρόνια της παγκόσμιας ιστορίας. Ανάμεσα στην πλούσια συλλογή του δεν είναι άλλα από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και η περίφημη Στήλη της Ροζέττας, από τον ναό του Πτολεμαίου Ε’ του Επιφανούς.

Museo Nacional del Prado, Μαδρίτη

t

Το Μουσείο Prado της Μαδρίτης περιέχει τις πλούσιες συλλογές της ισπανικής βασιλικής οικογένειας και μια εντυπωσιακή συλλογή μερικών από τους μεγαλύτερους Ισπανούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Ανάμεσα στα εκθέματά του είναι έργα του Goya, του Velasquez και του El Greco και θεωρείται must στους επισκέπτες της ισπανικής πρωτεύουσας.

Μουσεία Βατικανού, Ρώμη

v

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό υπόβαθρο του καθενός, μια επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού στη Ρώμη κρίνεται απαραίτητη για να θαυμάσει κανείς μερικά από τα πιο συγκλονιστικά έργα της παγκόσμιας ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι και την Αναγέννηση. Από την Καπέλα Σιστίνα, μέχρι τις Τέσσερις Αίθουσες του Ραφαήλ και την ελικοειδή Σκάλα Bramante, το σίγουρο είναι στο ότι κόβει την ανάσα όσων το επισκέπτονται. 

Μουσείο Hermitage και Χειμερινά Ανάκτορα, Αγία Πετρούπολη

s

Τοποθετημένο στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη, το Μουσείο Hermitage και τα Χειμερινά Ανάκτορα περιλαμβάνουν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές πινάκων στον κόσμο, ενώ η επιβλητική baroque αρχιτεκτονική του ενθουσιάζει τους πάντες. Υπήρξε η κύρια κατοικία της τσαρικής οικογένειας και σήμερα φιλοξενεί εντυπωσιακά δείγματα  ιμπρεσιονιστικών και μοντερνιστικών έργων των Monet, Cézanne, Van Gogh, Gauguin και Matisse.

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

woman-tourist-taking-photo-of-the-rijksmuseum-in-a-2021-08-27-0_p62465

Έχοντας ανακαινιστεί το 2013, το κορυφαίο μουσείο του Άμστερνταμ φιλοξενεί έργα των μεγαλύτερων Ολλανδών δημιουργών, όπως των Rembrandt και Vermeer, ενώ η συλλογή του μας πάει πίσω μέχρι και τον Μεσαίωνα. Στα highlights του και ο εκπληκτικός του κήπος, για relax μετά την επίσκεψή του.

Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

acropolis-museum-aerial-birds-eye-view-athens-gr-2022-10-27-03-_p41593

Αντικαθιστώντας το πρώην Μουσείο Ακρόπολης, το νέο μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 2011, φιλοξενώντας όλα τα αντικείμενα και τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στην περιοχή της Ακρόπολης των Αθηνών. Κατά πάσα πιθανότητα είναι και το μουσείο που ήδη έχετε επισκεφθεί, όμως ποτέ δεν σταματά να συναρπάζει τους επισκέπτες του, που με κάθε νέα τους επίσκεψη ανακαλύπτουν και κάτι καινούριο σε σχέση με την αρχαιότητα και τον πλούσιο πολιτισμό της Ελλάδας.