Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει μία ολοκαίνουρια διοργάνωση με πληθώρα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις


Με τον τίτλο «Ίριδα Visions - μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.», οι τομείς Κινηματογράφου, Φωτογραφίας και Θεάτρου του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουριο φεστιβάλ διαρκείας στο οποίο και πρόκειται να πραγματοποιηθούν πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, από το Σάββατο 12/11 και έως τον Ιανούαριο του 2023, σε χώρους της Πανεπιστημιακής Λέσχης της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του φεστιβάλ πρόκειται να παρουσιαστούν αναγνωρισμένες ταινίες διακεκριμένων δημιουργών, όπως οι Γιάννης Οικονομίδης, Ζακλίν Λέντζου, Γιώργος Γούσης, Πάολα Ρεβενιώτη, Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Αλέξης Αλεξίου, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν το «παρών» στις προβολές. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν φωτογραφικές εκθέσεις, μουσικά events, masterclasses καλλιτεχνών και τεχνικών του κινηματογράφου, όπως και παρουσιάσεις του έργου γνωστών φωτογράφων.

i

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Ε.Κ.Π.Α., όπου και στεγάζονται οι δραστηριότητες του Π.Ο.Φ.Π.Α.. Αυτές βρίσκονται στο κτήριο της Ιπποκράτους 15, στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται και το ιστορικό κινηματοθέατρο «Ίρις», και το κτήριο «Κωστής Παλαμάς» στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Μασσαλίας. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο φεστιβάλ αφιλοκερδώς.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Π.Ο.Φ.Π.Α., ο στόχος του «Ίριδα Visions» είναι «να εμπλουτίζεται κατά την ακαδημαϊκή χρονιά με καινούριες εκδηλώσεις και να παραμείνει η Ίριδα ως σημείο αναφοράς τόσο για την φοιτητική κοινότητα όσο και για το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στη σχετική συνέντευξη τύπου στις 2/11 (17.30) στο κινηματοθέατρο «Ίρις» (Ιπποκράτους 15).

Οι φωτογραφίες είναι της Μάγδας Μητσιά και της Ειρήνης Μπρέγιαννη.