«Θα θέλαμε να βάψουμε την πρόσοψη του Χίλτον!»


Δύο νέοι καλλιτέχνες, o Cacao Rocks και ο This Is Opium, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις μπογιές τους στους αθηναϊκούς δρόμους. Το αποτέλεσμα είναι μια ονειρική, διαστημική ψυχεδέλεια. Οι γαλλικές αναφορές στα έργα τους οφείλονται στη γαλλο-ελληνική καταγωγή του πρώτου. Και αν κάποτε δούμε βαμμένη την ανάγλυφη σύνθεση του Μόραλη στην πρόσοψη του Χίλτον, ευχόμαστε να είναι από τα χέρια του This Is Opium.

Η συνεργασία μας

This Is Opium: Γνωριστήκαμε μέσα από το Στίγμα, μάλλον άρεσε στον ένα η δουλειά του άλλου, βάψαμε μαζί, συνεργαζόμασταν και περνάγαμε καλά, επομένως το ξανακάναμε.

Cacao Rocks: Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. 




Οι βασικές μας αισθητικές επιρροές

This Is Opium: Ό,τι βλέπω γενικά, τα σύμβολα, οι αλχημιστικές γκραβούρες και… ανατολικές θρησκευτικές αναπαραστάσεις.

Cacao Rocks:  H φύση, οι φίλοι μας, οι gpo, το graffiti, τα σοβιετικά και γαλλικά animation, ο Jean Cocteau, ο Λουκας Σαμαράς και ο Ακριθάκης, ο Βasquiat και ο Κeith Harring, η γαλλική Figuration Libre.

Αυτό που μας ελκύει περισσότερο σε αυτή την μορφή τέχνης

Τhis Is Opium: Η αμεσότητα.

Cacao Rocks: Η Ελευθερία και ο άμεσος διάλογος.

Η πρώτη μας ανάμνηση με spray στο χέρι...

This Is Opium: Στο Δημοτικό, στη πλατεία της γειτονιάς.

Cacao Rocks: Στην Κέρκυρα, να βάφω το skateboard μου με ένα κλεμμένο Ωμέγα spray. Το είχα κάνει όλο ασημένιο με ένα ροζ tag, απαίσιο. Μπορεί και πιο πριν, δεν θυμάμαι, προσπαθούσα να αντιγράψω πάνω στο θρανίο μου τα σχέδια του Bizarre, αν δεν κάνω λάθος, από το βίντεο κλιπ “Hip Hop Hooligan” των TXC, όταν έμενα στον Πειραιά. Τότε κάναμε in line και tags με posca παντού αλλά οχι spray. Θυμάμαι και τον αδερφό μου, όμως, που ήταν μεγαλύτερος και έκανε skateboard από το 1992 στον Πειραιά. Εκεί που άραζαν, στον Σταυρό της Πειραϊκής, είχαν κάνει το character του Bart Simpson με ένα σανίδι, “Sk8 or die” φάση, αυτή παίζει να ήταν η πρώτη μου επαφή με το graff και τα spray. Βad memory trip ήταν αυτό. Sorry.


Περί αυτοσχεδιασμού

This Is Opium: Συνήθως αυτοσχεδιάζω.

Cacao Rocks: Έχουμε μια βασική ιδέα, αλλά κυρίως αυτοσχεδιάζουμε.

Η επιφάνεια/τοίχος/κτίριο που θα θέλαμε πολύ να βάψουμε, αλλά δεν το έχουμε κάνει ακόμη

This Is Opium: Η πρόσοψη του Χίλτον. Τη βλέπω κάθε μέρα και δεν έχει χρώμα. Δεν νομίζω να γίνει και ποτέ. Και τα σπίτια στο χωριό μου.

Cacao Rocks: Είναι πολύ καλό σποτ για να στο πούμε!

(Συνέντευξη: Κατερίνα Τριχιά)