και να τα χωρέσεις όλα - δε θέλω άγχος!


Είναι η περίοδος που ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου, γιατί, η εποχή της άδειας έφθασε. Υπάρχει κάτι που να σου χαλάει τη διάθεση; Ναι, και ακούει στο όνομα «πώς να χωρέσω όλα αυτά που θέλω μέσα σε μία μόνο βαλίτσα;». Εντάξει, μεγάλο όνομα (για να αντικατοπτρίζει και τη σημαντικότητα του προβλήματος).

Όμως, εμείς εδώ στα γραφεία του Platform, είμαστε οι απόλυτοι οργανωτές βαλιτσών. Για αυτό, σου έχουμε 7 tips που θα σου λύσουν τα χέρια και θα γεμίσουν τη βαλίτσα σου:

#1 Χρησιμοποίησε σακούλες αποθήκευσης ρούχων

Μπορείς να τις βρεις στο πλησιέστερο super-market, είναι πολύ φθηνές και (το σημαντικότερο) είναι ιδανικές για να αποθηκεύσεις αντικείμενα που πιάνουν πολύ χώρο, όπως είναι οι ζακέτες, τα παιχνίδια και τα σεντόνια.

#2 Αγόρασε καλλυντικά και είδη υγιεινής σε μικρές συσκευασίες

Αν θες να πας ταξίδι και το…αφρόλουτρο σου, τότε φρόντισε να προμηθευτείς τη μικρή συσκευασία. Άλλωστε, νομίζω είναι υπεραρκετή και αυτή η ποσότητα. Εφάρμοσε το ίδιο και για τα καλλυντικά σου και θα δεις τη βαλίτσα να γίνεται μεγαλύτερη.

#3 Τοποθέτησε τα πράγματα σου σε πυραμίδα

Αρχικά, τοποθέτησε τα παπούτσια σου κατά μήκος των άκρων της βαλίτσας. Στη συνέχεια, βάλε τα μεγάλα ρούχα, όπως τα παντελόνια και τις φούστες. Τοποθέτησε τα έτσι ώστε να απλώνονται έξω από τη βαλίτσα, και να τα χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις τα υπόλοιπα ρούχα σου στο τέλος. Τώρα, τύλιξε σε ρολό τα ρούχα σου. Στην κορυφή των πραγμάτων, βάλε ρούχα που τσαλακώνονται πολύ εύκολα, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ και οτιδήποτε θεωρείς ότι κινδυνεύει να διαλυθεί.

#4 Τύλιξε τα ρούχα σε ρολό

Προέκταση του tip no.3, αλλά είναι τόσο σημαντικό που θεωρούμε ότι πρέπει να αναφερθεί και ξεχωριστά. Στην πραγματικότητα, είναι το απόλυτο tip για να ανοίξεις χώρο στη βαλίτσα σου και για κάτι άλλο, πέρα από δύο συνολάκια. Τυλίγοντας τα ρούχα σε σχήμα ρολού, θα πάρεις μαζί όλα εκείνα που νόμιζες ότι δε θα χωρέσουν.

#5 Χρησιμοποίησε κρεμάστρες

Γιατί να τα φορτώσεις όλα σε δύο βαλίτσες, όταν μπορείς στο ένα χέρι να έχεις το βαλιτσάκι σου (εντάξει, χρησιμοποιούμε υποκοριστικό για να το πιστέψουμε) και στο άλλο δύο – τρεις κρεμάστρες με τα καλά σου ρουχαλάκια μέσα σε ειδικές θήκες;

#6 Ένα σακουλάκι για τα φάρμακα αρκεί

Ότι θα χρειαστείς, έστω και την ασπιρίνη σου, είναι δεδομένο. Πάρε, λοιπόν, ένα μικρό σακουλάκι, βάλε μέσα τα χάπια σου και κατευθείαν τοποθέτησε το στην άκρη της βαλίτσας.

#7 Τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά

Και δε μιλάω μεταφορικά – κάθε άλλο. Όταν έρθει η ώρα να πακετάρεις μικρά αντικείμενα, όπως USB, τσιμπιδάκια, κάλτσες, γυαλιά ηλίου, επίλεξε να τα βάλεις μέσα σε παπούτσια, κουτιά από καλλυντικά και στις τσέπες από τις βαλίτσες.

Έτοιμος! Καλές Διακοπές ?