Έχουμε την απάντηση και ίσως σας κάνει τη ζωή δύσκολη!


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, σε περίπου ένα μήνα από τώρα, ένα από τα πιο σημαντικά apps της τεχνολογικής της φαρέτρας πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί στα Android κινητά τηλέφωνα παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στις wearable συσκευές που φέρουν αντίστοιχα παλιές εκδόσεις του λογισμικού Wear OS.

Ο λόγος για το εξαιρετικά δημοφιλές και σημαντικό στην καθημερινότητά μας Google Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google για ανέπαφες πληρωμές και αποθήκευση αρχείων, όπως εισιτήρια, πάσα εισόδου και άλλες ψηφιακές κάρτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στην support σελίδα της Google: «Στις 10 Ιουνίου 2024, το Google Wallet θα απαιτεί Android 9 ή νεότερη έκδοση στο τηλέφωνό σας και Wear OS 2.x ή νεότερη έκδοση στο έξυπνο ρολόι σας». Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Για να βοηθήσουμε να παραμείνουν πιο ασφαλείς οι λειτουργίες του Wallet, όπως οι συναλλαγές tap to pay, πρέπει να μπορούμε να στέλνουμε ενημερώσεις ασφαλείας στη συσκευή σας. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δεν είναι διαθέσιμες για εκδόσεις Android κάτω του 9».

Ευτυχώς οι χρήστες που αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από την αλλαγή υπολογίζεται πως είναι πολλοί λίγοι σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας που υπολογίζεται ότι το 86.4% των Android smartphones διαθέτει τουλάχιστον Android 9 Pie ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού.