Η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερες λειτουργίες στην  διασημότερη streaming πλατφόρμα στον κόσμο.


Η τεχνητή νοημοσύνη είναι προφανές πως ήρθε για να μείνει και το Spotify δεν θα μπορούσε να μη μετέχει στις αλλαγές που αυτή φέρνει στον τεχνολογικό κόσμο και την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Έτσι, έχοντας ήδη ενσωματώσει χαρακτηριστικά όπως τον ΑΙ DJ και μεταφρασμένα μέσω ΑΙ podcasts, η διασημότερη streaming πλατφόρμα στον κόσμο φέρνει στο περιβάλλον της ακόμη ένα χαρακτηριστικό της τεχνητής νοημοσύνης: τις AI playlists.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό εντόπισε ο Chris Messina μέσα στον κώδικα της εφαρμογής του Spotify και το ανάρτησε στο Threads, με την είδηση να κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με τον κώδικα, οι χρήστες θα μπορούν κατά πάσα πιθανότητα να δημιουργήσουν μια λίστα μουσικής μέσα σε δευτερόλεπτα, πληκτρολογώντας κομβικές εντολές, όπως η περιγραφή του είδους, των κομματιών και του συνολικότερου ύφους που επιθυμούν να έχει η λίστα τους.

Σύμφωνα επίσης με τη μαρτυρία του, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και συνεργατικές ΑΙ playlists, κάνοντας το streaming ομαδική υπόθεση!

Για την ώρα, το Spotify δεν έχει σχολιάσει τη διαρροή, το μόνο βέβαιο είναι όμως στο ότι αν δούμε τις εν λόγω αλλαγές, ολόκληρος ο μουσικός κόσμος θα επηρεαστεί θεαματικά.