Πληκτρολογήστε τι θέλετε να κάνει και το Instagram θα σας χαρίζει τις εικόνες των ονείρων σας!


Το μέλλον της επεξεργασίας εικόνων στο Instagram φαίνεται πως πάει χέρι-χέρι με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις της Meta κατά τη διάρκεια του Connect event της. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, το ολοκαίνουριο εργαλείο restyle της εφαρμογής θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες με μία απλή εντολή να προσθέτουν όποιο φίλτρο επιθυμούν στη φωτογραφία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληκτρολογούν το επιθυμητό φίλτρο τους και αυτό να προστίθεται αυτόματα, γράφοντας για παράδειγμα “watercolor”.  Ακόμη πιο περίπλοκες εντολές, όπως οι “collage from magazines and newspapers, torn edges” έρχονται επίσης να προστεθούν, χαρίζοντας ένα πρωτοφανές εικαστικό αποτέλεσμα στο κοινωνικό μέσο.

Στη νέα εποχή του Instagram θα δούμε επίσης το εργαλείο “backdrop”, ένα AI feature που λειτουργεί σαν green screen. Έτσι, θα μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες μπροστά στον Πύργο του Άιφελ, ακόμη κι αν δεν έχετε πάει ποτέ!

Η Meta τόνισε ωστόσο πως τα posts που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή τους θα έχουν μία σαφή ένδειξη, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται παραπλανητικά.

Η Meta θα προσφέρει τέλος τη δυνατότητα δημιουργίας για νέα AI stickers στους ίδιους τους χρήστες, με τις νέες αλλαγές να γίνονται διαθέσιμες σταδιακά μέσα στον επόμενο μήνα.