Να πώς θα κάνετε πάρτι με έως και 32 άτομα, ακούγοντας όλοι μαζί την ίδια μουσική, όπου κι αν βρίσκεστε.


Ένα νέο χαρακτηριστικό αποκτά το Spotify, μέσω του οποίου θα μπορείτε να διασκεδάσετε με ολόκληρη την παρέα σας, ακόμη κι αν ο καθένας σας βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος του κόσμου. Ο λόγος φυσικά για τα Jam Sessions, που έρχονται στην δημοφιλή υπηρεσία streaming.

Τα Jam Sessions είναι μια συνεργατική (collaborative) playlist που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και ο δημιουργός της μπορεί να καλέσει μέχρι και 32 συμμετέχοντες. Ο καθένας από αυτούς μπορεί να προσθέσει τα κομμάτια του στο queue της λίστας, δημιουργώντας ένα ιδιόμορφο πάρτι εξ’ αποστάσεως. Ο αλγόριθμος του Spotify θα προτείνει μάλιστα και τα δικά του κομμάτια, γεφυρώνοντας το όποιο χάσμα μπορεί να προκύψει στο μουσικό γούστο της παρέας.

Κάθε ένα από τα άτομα που συμμετέχουν στο Jam Session θα μπορεί να επιλέγει σε ποια συσκευή θα ακούει μουσική, αλλά και να βλέπει ποιος χρήστης πρόσθεσε κάθε κομμάτι από τη λίστα.

Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στους Premium αλλά και στους δωρεάν χρήστες, όμως μόνο όσοι διαθέτουν Premium θα μπορούν να ξεκινούν ένα Jam Session και να προσκαλούν κόσμο να συμμετέχει. Επιπλέον, μόνο αυτοί μπορούν να αφαιρούν τραγούδια από το queue και να ανακατέψουν τη σειρά τους.

Το Jam του Spotify κυκλοφορεί από σήμερα σταδιακά σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες όπου διατίθεται η υπηρεσία.