Τι να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από άγχος και αρνητικές σκέψεις.


Η εξεταστική κοντοζυγώνει και είναι απολύτως λογικό να νιώθεις το άγχος σου να συσσωρεύεται, ενόψει μιας περιόδου που θα κριθούν αρκετά για την πορεία σου στο πανεπιστήμιο. Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι μαζί με το άγχος σου πέφτει παράλληλα και η αυτοπεποίθησή σου, να 10 tips από το Platform, για το απαραίτητο boost που θα σε σώσει!

Γνώρισε τα δυνατά σου σημεία και εστίασε σε αυτά

Προσδιόρισε τους τομείς στους οποίους διαπρέπεις και εστίασε σε αυτούς. Αυτό θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου και θα σε βοηθήσει να σημειώσεις τελικά περισσότερη επιτυχία.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Θέσε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους για τον εαυτό σου, χωρίς να φτάσεις σε σημείο εξάντλησης για να τους πετύχεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και παρακινημένος και να σημειώσεις την πρόοδο που πραγματικά επιθυμείς.

Προκάλεσε τον εαυτό σου

Ανάλαβε νέες προκλήσεις και βγες από το comfort zone σου. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσεις και να αναπτύξεις νέες δεξιότητες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου φτάνοντάς σε ψηλά.

Προετοιμάσου κατάλληλα

Προετοιμάσου σχολαστικά για τις εξετάσεις, τις παρουσιάσεις εργασιών και άλλα σημαντικά γεγονότα αυτής της περιόδου. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σιγουριά και λιγότερο άγχος.

Κάνε παρέα με θετικούς ανθρώπους

Το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με άτομα που είναι θετικά, υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κίνητρο και την αυτοπεποίθηση που έχεις ανάγκη για να διαπρέψεις.

Μίλα θετικά με τον ίδιο σου τον εαυτό

Χρησιμοποίησε θετικές επιβεβαιώσεις και τη μέθοδο της αυτοομιλίας για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Μπροστά σε έναν καθρέπτη, πες στον εαυτό σου ότι μπορεί να το κάνει και πίστεψε σε αυτόν.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου υγεία. Κάνε γυμναστική, φάε καλά σωστά και ξεκουράσου όσο το έχεις ανάγκη. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις γεμισμένες μπαταρίες μπροστά στην πρόκληση του διαβάσματος.

Γίνε ανθεκτικός

Μάθε από τις αποτυχίες σου και μην τα παρατάς. Η ανθεκτικότητα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την επιτυχία στο πανεπιστήμιο και στη ζωή και πρέπει να την καλλιεργήσεις από νωρίς.

Αναζήτησε υποστήριξη

Εάν δυσκολεύεσαι, μην φοβηθείς να αναζητήσεις υποστήριξη από έναν καθηγητή, σύμβουλο ή μεγαλύτερο φοιτητή στο τμήμα σου. Το να ζητάς βοήθεια είναι σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας.