Συμβουλές για να γίνεις αστέρι στο διάβασμα κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, διατηρώντας την καλύτερη πιθανή απόδοση στις απαιτήσεις του πανεπιστημίου


Το πανεπιστήμιο διαφέρει αρκετά ως περιβάλλον μάθησης από το σχολείο, γεγονός που ίσως σου προκαλεί αμηχανία ως προς το πώς θα καταφέρεις να είσαι όσο πιο παραγωγικός/-ή γίνεται για να πετύχεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, και για να ξεχωρίσεις όσο το συντομότερο από τους υπόλοιπους συμφοιτητές σου, να τι πρέπει να κάνεις, ακολουθώντας τις συμβουλές του Platform.

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα

Προγραμμάτισε την ημέρα σου εκ των προτέρων και διάθεσε συγκεκριμένες ώρες για τη μελέτη και την ολοκλήρωση των εργασιών σου. Χρησιμοποίησε ένα app ή ημερολόγιο για να παρακολουθείς συνεχώς προθεσμίες και σημαντικά γεγονότα.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Σπάσε μεγαλύτερα έργα ή εργασίες σε μικρότερους, πιο διαχειρίσιμους στόχους. Αυτό θα τους κάνει λιγότερο δύσκολους στην υλοποίηση και θα σε βοηθήσει να παραμείνεις παρακινημένος για όλο και μεγαλύτερη επένδυση χρόνου και δουλειάς στις σπουδές σου.

Απόβαλε τους περισπασμούς

Απόφυγε να ξοδεύεις πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια με την παρέα. Απενεργοποίησε επίσης τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σου κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Βρες το βέλτιστο περιβάλλον μελέτης

Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τη μελέτη. Πειραματίσου λοιπόν με διαφορετικά περιβάλλοντα και βρες αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν την πλήρη απομόνωση ενώ άλλοι προτιμούν τον θόρυβο του περιβάλλοντος μιας βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου.

Κάνε διαλείμματα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να εργάζεσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα αδιάκοπα, μήπως και τελειώσει πιο γρήγορα η δουλειά, αλλά τα τακτικά διαλείμματα μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την εστίαση και την παραγωγικότητά σου. Κάντε ένα διάλειμμα 5-10 λεπτών κάθε μία ώρα περίπου.

Κοιμήσου επαρκώς

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις σου, επομένως φρόντισε να λαμβάνεις αρκετό ύπνο κάθε βράδυ. 7-9 ώρες ύπνου είναι το ιδανικό.

Παρακολούθησε διαλέξεις και διατήρησε συμμετοχή στα μαθήματα

Η ενεργή συμμετοχή στα έδρανα του πανεπιστημίου θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις καλύτερα τις πληροφορίες που λαμβάνεις και θα σε κρατήσει περισσότερο αφοσιωμένο στο συνολικό στόχο.

Χρησιμοποίησε εκπαιδευτικούς πόρους

Χρησιμοποίησε τη βιβλιοθήκη, τις ομάδες σπουδαστών και τις υπηρεσίες διδασκαλίας του πανεπιστημίου σου προς όφελός σου.

Τρώγε υγιεινά

Μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και τα επίπεδα ενέργειας.

Μείνε οργανωμένος/-η

Διατήρησε τις σημειώσεις, τις εργασίες και το υλικό μελέτης σου οργανωμένο και διαρκώς προσβάσιμο. Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο και άγχος αργότερα, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.