3 τρόποι να μεταμορφώσεις τη φοιτητική σου εστία σε ένα μέρος που θα σε γεμίζει θετικά συναισθήματα, έμπνευση και χαλάρωση


Όταν γυρνάς στο σπίτι σου από τη σχολή και το τρέξιμο της ημέρας, το μόνο σίγουρο είναι στο ότι επιθυμείς να νιώθεις αισθήματα χαράς και ζεστασιάς, αλλά και πηγαίας έμπνευσης. Και μιας που με το διάβασμα περνάς μπόλικες ώρες εντός σπιτιού, να πώς θα δημιουργήσεις ένα ευχάριστο περιβάλλον για την καθημερινότητά σου σε αυτό, κάνοντας τρεις κινήσεις-ματ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βάλε χρώμα στον χώρο σου

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις, ωστόσο λίγο χρώμα στους χώρους του σπιτιού σου θα φωτίσει την ημέρα σου και τη διάθεσή σου, γεμίζοντάς σε όρεξη για νέες περιπέτειες. Τα παστέλ χρώματα είναι ιδανικά, καθώς είναι εκείνα που παραπέμπουν στα χρώματα που βρίσκουμε στο φυσικό περιβάλλον και είναι ταυτόχρονα ήπια στο μάτι χωρίς να κουράζουν. Σύμφωνα με έρευνες, τα φυσικά χρώματα αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της αγάπης, και μας φέρνουν ηρεμία που διαρκεί.

Διώξε τα περιττά πράγματα

Ένας χώρος με αρκετά περιττά πράγματα και ακαταστασία είναι λογικό να σου προκαλεί άγχος και κακή διάθεση, τόσο που βρίσκεις συχνά τον εαυτό σου να πνίγεται στην ακαταστασία. Προκειμένου, λοιπόν, να χαρίσεις γαλήνιο vibe στον χώρο σου, διώξε από αυτόν ό,τι σου πιάνει χώρο και συμμάζεψε ώστε να μην υπάρχουν όγκοι από πράγματα παντού. Αμέσως θα νιώσεις ανακούφιση και έμπνευση για δημιουργία.

Βάλε πράσινο

Γέμισε τον χώρο σου με φυτά, δίνοντας παράλληλα χρώμα στα δωμάτιά σου και πράσινη ζωντάνια που φτιάχνει τη διάθεση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα φυτά στον εσωτερικό χώρο μπορούν να μειώσουν το στρες και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σου, αλλά και τη διάθεσή σου. Στα θετικά της υπόθεσης είναι το ότι δεν χρειάζονται αρκετή φροντίδα, κάνοντας εύκολη τη διατήρησή τους, ακόμα κι αν δεν είσαι ιδιαίτερα επιμελής με αυτήν.