Έξυπνα tips για να βάλεις σε τάξη το φοιτητικό σου σπίτι και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη


Το ξέρουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις, όπως το να γνωρίσεις τη νέα πόλη όπου έχεις βρεθεί για σπουδές, να κάνεις ένα σωρό δραστηριότητες με τους νέους σου συμφοιτητές και να μην αφήσεις ούτε ένα φοιτητικό πάρτι χωρίς να κλέψεις τις εντυπώσεις με τις χορευτικές σου ικανότητες. Κι όμως, η οργάνωση του νέου σου φοιτητικού σπιτιού είναι μια κίνηση ματ που οφείλεις να βάλεις σε προτεραιότητα τους πρώτους μήνες μετά τη μετακόμισή σου, μιας που στην πραγματικότητα θα κάνει τη ζωή σου εύκολη όταν θα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Γολγοθά της καθαριότητας ή το να πρέπει να βρεις εκείνο το τετράδιο με τις σημειώσεις σου όταν θα «καίγεσαι» στην εξεταστική. Κράτα λοιπόν σημειώσεις, γιατί το Platform σου έχει τις πιο χρήσιμες ιδέες για να οργανώσεις το σπίτι σου και να νιώσεις πιο adult από ποτέ στη θέα του τακτοποιημένου σου γραφείου!

Επένδυσε σε ένα σετ οργάνωσης για τα έγγραφά σου

n

Θα το βρεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή και σε μεγάλα καταστήματα. Ένα πλαστικό ή ξύλινο (αν θες κάτι πιο design-άτο!) σετ για την οργάνωση των εγγράφων σου είναι απαραίτητο για να έχεις το πιο neat γραφείο και να βρίσκεις ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεσαι. Χώρισέ το ανάλογα με τα μαθήματά σου στη σχολή ή όπως εσύ κρίνεις ότι θα σε εξυπηρετεί και μην ξεχάσεις να αγοράσεις και διαφάνειες για να προστατεύσεις πολύτιμα έγγραφα που μπορεί να φθαρούν. Η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με πολύχρωμα ντοσιέ που μπορείς να τοποθετείς στη βιβλιοθήκη σου, για να έχεις όλο τον χώρο τοθ γραφείου σου πεντακάθαρο. 

Κάνε την κουζίνα σου σαν επαγγελματική

o

Για να καταφέρεις να μάθεις επιτέλους να μαγειρεύεις, χωρίς να γίνεται η ζωή σου δύσκολη, μετάτρεψε την κουζίνα σου σε επαγγελματική, αγοράζοντας βάζα στα οποία θα μπορείς να προσθέσεις ταμπέλες με το περιεχόμενό τους. Έτσι θα ξεχωρίζεις εύκολα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σου, θα έχεις έναν ομοιόμορφο χώρο και θα μπορείς να καθαρίζεις και πολύ πιο εύκολα.

Εξοικονόμησε χώρο με σακούλες ρούχων

r

Τα φοιτητικά σπίτια είναι τις περισσότερες φορές μικροσκοπικά, γι’ αυτό αν νιώθεις πως κι εσύ έχεις πρόβλημα ως προς την αποθήκευση των ρούχων σου ή των λευκών ειδών που είναι εκτός εποχής, επένδυσε σε πλαστικές σακούλες από τις οποίες μπορείς να «ρουφήξεις» τον αέρα με την ηλεκτρική σκούπα, μειώνοντας τον όγκο τους στο μισό! Θα τις βρεις ακόμη και στα σούπερ μάρκετ και θα κάνουν τις ντουλάπες σου αγνώριστες!

Βάλε διαχωριστικά στα συρτάρια σου

sirtaria

Από αυτά που προορίζονται για τα ρούχα σου, μέχρι εκείνα στο έπιπλο του μπάνιου, τοποθέτησε διαχωριστικά στα συρτάρια σου που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τον χώρο τους και να αποθηκεύσεις καλύτερα τα προσωπικά σου αντικείμενα, ανάλογα με το πώς αυτά χρησιμοποιούνται. Θα σε βοηθήσουν μάλιστα να γεμίσεις καλύτερα μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς να χάνεις το περιεχόμενό τους.

Ξεφορτώσου ό,τι δεν χρησιμοποιείς

ekkatharisi

Αν βρίσκεσαι καιρό τώρα στο φοιτητικό σου σπίτι, ξεφορτώσου ό,τι έχει μαζευτεί σε αυτό που δεν χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, συμβάλλοντας στο να είσαι πιο οργανωμένος και στο να βρίσκεις πιο εύκολα τα προσωπικά σου αντικείμενα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις μια γερή εκκαθάριση στη ντουλάπα σου, στην τροφοθήκη της κουζίνας (θα δεις ότι έχεις μαζέψει μπόλικα ληγμένα προϊόντα, στα καλλυντικά σου και σίγουρα στα χαρτιά που είναι και τα πρώτα που συσσωρεύονται εύκολα.

Δίπλωσε σωστά τα ρούχα σου

r

Βρες το σύστημα που σε εξυπηρετεί καλύτερα ως προς το πώς θα διπλώνεις τα ρούχα σου, ώστε να μην τσαλακώνονται, αλλά και να τα εντοπίζεις εύκολα στην περίπτωση που έχεις πολλά. Η τεχνική με τα ρολά της Marie Kondo θα σε βοηθήσει σίγουρα!

Βρες μια ρουτίνα που να σε βοηθά

organosi

Αν νομίζεις ότι η οργάνωση δεν είναι το καλύτερό σου, βρες μια ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να κρατάς όσο γίνεται την τάξη στο σπίτι σου. Μπορείς για παράδειγμα να αφιερώνεις μισή ώρα ανά πέντε ημέρες στο να φτιάχνεις τον χώρο σου, βάζοντας για παράδειγμα τα καθαρά ρούχα στη ντουλάπα με σύστημα, τακτοποιώντας τα ντουλάπια με τα τάπερ στην κουζίνα κ.ο.κ.