6 βήματα που όλοι πρέπει να ακολουθούμε για μια σωστότερη διαχείριση της καθημερινότητάς μας ως προς το ψηφιακό της κομμάτι


Η καθημερινότητά μας προσδιορίζεται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό από εφαρμογές στο κινητό μας, έναν τεράστιο όγκο μηνυμάτων στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και από την εξάρτησή μας από μια σειρά ηλεκτρονικών συσκευών. Και επειδή όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν στην απόλυτη τρέλα, όλα οδηγούν στην ανάγκη μιας έξυπνης διαχείρισής τους για τη διευκόλυνσή μας και για την ορθότερη χρήση τους. Να πώς θα οργανώσεις λοιπόν το προσωπικό σου digital decluttering, αυξάνοντας τον ελεύθερο χρόνο σου και την ξεγνοιασιά σου στην καθημερινή ζωή.

Τακτοποίησε τα εισερχόμενά σου

Για να λαμβάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, ξεκίνα με το να κάνεις unsubscribe από διαφημιστικά newsletters στα οποία δεν θυμάσαι καν πώς γράφτηκες και κράτα μόνο όσα όντως χρειάζεσαι στη ζωή σου. Επιπλέον, διάγραψε μαζικά μηνύματα που βρίσκονται στο inbox σου για πάνω από τρεις μήνες, ώστε να ελαφρύνεις τον χώρο που διαθέτεις στο ταχυδρομείο σου.

Διάγραψε εφαρμογές στο τηλέφωνό σου που δεν χρησιμοποιείς πια

Διάγραψε εφαρμογές στο τηλέφωνό σου που δεν χρησιμοποιείς πια ή που νιώθεις ότι σε κάνουν να σπαταλάς χρόνο που δεν έχεις στην πραγματικότητα να διαθέσεις.

Οργάνωσε την επιφάνεια εργασίας σου

Τακτοποίησε τα έγγραφα και τις εφαρμογές που έχουν κατακλύσει την οθόνη του laptop ή του pc σου σε φακέλους, ώστε να ανατρέχεις πιο εύκολα σε αυτά όταν τα έχεις ανάγκη, αλλά και για να μην σου προκαλεί έξτρα άγχος η θέασή τους στην καθημερινότητά σου.

Κάνε unfollow σε λογαριασμούς στα social media που δεν σε ενδιαφέρουν ουσιαστικά

Το κουμπί του unfollow είναι μονόδρομος όταν νιώθεις ότι περνάς πάρα πολύ χρόνο στα κοινωνικά μέσα. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο από τον χρόνο σου ώστε να τσεκάρεις τι πραγματικά θέλεις να βλέπεις σε καθημερινή βάση και τακτοποίησε όχι μόνο τη ροή σου αλλά και το ίδιο σου το μυαλό.

Ακύρωσε όσες συνδρομές δεν χρησιμοποιείς πια

Είναι πολύ πιθανό να έχεις ξεχάσει πόσες συνδρομές πληρώνεις σε μηνιαίο επίπεδο σε πλατφόρμες streaming ή άλλου είδους προγράμματα, χωρίς τελικά να τα χρησιμοποιείς καν. Κάνε λοιπόν έναν έλεγχο και ακύρωσε ό,τι δεν έχεις πραγματικά ανάγκη.

Ανακύκλωσε παλιές ηλεκτρονικές συσκευές

Αποχωρίσου παλιά ψηφιακά αντικείμενα ανακυκλώνοντάς τα και κάνοντας καλό στο περιβάλλον. Πριν ανακυκλώσεις τα αντικείμενά σου, φρόντισε βέβαια να διαγράψεις με ασφάλεια όλα τα δεδομένα σου.