Αν σκοπεύεις να βγεις με την παρέα, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις το «κάψιμο» της επόμενης μέρας


Σίγουρα το πιο σοφό θα ήταν το να μην πιείς 3 ποτήρια τζιν και 2 σφηνάκια. Επειδή όμως ξέρουμε πως καμιά φορά, η παρέα και η καλή διάθεση μεταφράζεται σε μερικά ποτηράκια παραπάνω, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να εμποδίσεις την εμφάνιση ενός βασανιστικού hangover την επόμενη μέρα από την έξοδο με τους συμφοιτητές σου. Και φυσικά μην ξεχνάς να απολαμβάνεις υπεύθυνα!

Βοηθούν τα ισοτονικά ποτά;

Οι ηλεκτρολύτες που περιέχονται στα ισοτονικά ποτά μπορούν να βοηθήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως αποδίδουν πάντα. Αυτοί σε βοηθούν να ανακτήσεις τη χαμένη ενυδάτωση του οργανισμού σου, βασικό πρόβλημα ενός hangover. Γι΄αυτό έχε μερικά στο ψυγείο σου.

Βοηθά η ιβουπροφένη στο hangover;

Προτού πέσεις για ύπνο, το να πάρεις ένα χάπι με ιβουπροφένη δεν είναι μια κακή ιδέα, αφού αυτή μπορεί να προλάβει ως ένα βαθμό τη φλεγμονή που προκαλεί το αλκοόλ στον οργανισμό. Μην το παρακάνεις ωστόσο, καθώς η υπερκατανάλωση της ουσίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά ή άλλα καρδιαγγειακά ζητήματα,

Κάνουν δουλειά οι πολυβιταμίνες;

Το αλκοόλ μπορεί να σου αφαιρέσει μια σημαντική ποσότητα θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό, όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Β12 και πολλά ακόμη, γι’ αυτό η κατανάλωση μιας πολυβιταμίνης πριν από τον ύπνο μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο ήπιο hangover.

Πόσο νερό πρέπει να πιείς για να σταματήσεις ένα hangover;

Το αλκοόλ είναι διουρητικό και όσο χάνεις σε ενυδάτωση, τόσο πιο τοξικό γίνεται για το σώμα σου. Το να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την κατανάλωση αλκοόλ είναι το κλειδί ώστε να αποφύγεις ένα γερό hangover. Μετά τα ποτά και πριν πέσεις για ύπνο, πιες ένα με δύο ποτήρια των 200 ml, αλλά όχι παραπάνω, καθώς μπορεί να σου προκαλέσει αναγούλα.

Τί πρέπει να φας για να εμποδίσεις ένα hangover;

Το φαγητό πριν την κατανάλωση αλκοόλ, κατά τη διάρκειά της, αλλά και λίγο μετά από αυτήν μπορεί να σώσει την κατάσταση και να αποφύγεις τα χειρότερα την επόμενη μέρα, καθώς εμποδίζει την απορρόφησή του από τον οργανισμό. Διάλεξε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες ή τα λιπαρά τυριά, ενώ την επόμενη μέρα όταν ξυπνήσεις, φάε ένα τοστ για να απορροφήσει τα πολλά υγρά του στομάχου.