Τι πρέπει να ξέρεις


Ίσως η ωραιότερη περίοδος στη ζωή σου, μόλις έχει ξεκινήσει. Βρήκες το καινούργιο, ολόδικό σου σπίτι, έχεις πια την αυτονομία και την ελευθερία σου, τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, οι συμφοιτητές σου ο ένας πιο κούκλος από τον άλλον. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας άνθρωπος από την ζωή του; Για να πάνε όλα καλά και για να μην τρέχεις και δεν φτάνεις, στο ξεκίνημα της σεξουαλικής σου δραστηριότητας πρέπει να γνωρίζεις τα εξής:

Οι άντρες δεν συμπαθούν το προφυλακτικό: διότι δεν τους βολεύει, ενοχλεί την στύση τους, έχει αυτήν την αίσθηση του λάτεξ, τους πονάει… Εσύ όμως πρέπει να επιμένεις. Μην ξεκινήσεις τις ερωτικές περιπτύξεις, αν δεν  υπάρχει επάνω σας ένα κουτί με προφυλατικά. Αν δεν δέχεται να βάλετε προφυλακτικό, πες goodbye και φύγε όσο κι αν τον θέλεις.

 

Γιατί επιμένουμε: ξέρεις τι είναι σε αυτή την ηλικία μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη; Ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα; Είναι πολύ σημαντικό, να είσαι υπεύθυνη απέναντι στον εαυτό σου και να ξέρεις να τον προστατεύσεις. Μην τον αφήνεις έτσι φλου, εκτεθειμένο στην παρόρμηση της στιγμής.

Αμέσως μετά το σεξ, καλό είναι να ουρήσεις: έτσι ο οργανισμός αποβάλει τυχόν μικρόβια και τοξίνες και μειώνεται η πιθανότητα κάποιας μόλυνσης. Ξέπλυνε ελαφρώς την περιοχή με χλιαρό νερό και ένα σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή, χωρίς να εισχωρήσει η σαπουνάδα μέσα στον κόλπο.

 

Η ευχαρίστηση δεν πάει απαραίτητα μαζί με τον οργασμό: δεν είναι εύκολο από τις πρώτες φορές που θα έρθεις σε επαφή με έναν παρτενέρ, να έχεις και οργασμό. Αυτό απαιτεί χρόνο, να αισθάνεσαι οικειότητα, να έχετε βρει ο ένας τα κουμπιά του άλλου και έτσι να καταφέρετε να συντονιστείτε.

Υπάρχει και το όχι: αν εσύ δεν θέλεις να κάνετε έρωτα και εκείνος επιμένει, εννοείται ότι θα πεις όχι. Δεν είσαι υποχρεωμένη να δέχεσαι κάτι, όταν δεν το θέλεις πάρα πολύ.

Αν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να δεις αμέσως γυναικολόγο: πόνος, τσούξιμο, φαγούρα, ερεθισμός, κάψιμο; Ότι κι αν σε ενοχλεί, δεν πρέπει καθόλου να το αφήσεις.

Foto: after, movie

Πηγή: Allyou.gr/Νανά Χατζή