Όλες τις εμπειρίες που πρέπει ν’ αποκτήσεις πριν πεις το «αντίο»


Όλα τα καλά, έχουν και ένα τέλος. Η φοιτητική περίοδος είναι από τις πιο ωραίες και μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος. Δεν είναι μέχρι να αποφοιτήσεις που το συνειδητοποιείς αυτό. Τώρα τα μόνα συναισθήματα που μπορεί να σε κατακλύζουν είναι άγχος για το αύριο, ανακούφιση που δεν θα χρειαστεί –για λίγο καιρό τουλάχιστον- να ξανανοίξεις βιβλίο και απλά χαρά που θα πας διακοπές χωρίς καμία έγνοια στο κεφάλι σου.

Σύντομα όμως, θα εκτιμήσεις τις εμπειρίες που σου πρόσφερε η φοιτητική ζωή και θα αναπολείς τις ημέρες ξεγνοιασιάς που έζησες όλα αυτά τα χρόνια.

Για να αναπολείς γλυκά την περίοδο αυτή και όχι να μετανιώνεις που δεν έκανες όσα περισσότερα μπορούσες για να ζήσεις στο έπακρο την εμπειρία της ζωής στο πανεπιστήμιο, λίγο πριν πεις βγεις για πάντα από τις πύλες της σχολής σου, κάνε τα παρακάτω.

Είναι 5 πράγματα που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει ζήσει, λίγο πριν πει το οριστικό «αντίο» στην ξεγνοιασιά και ανεμελιά της θαυμάσιας αυτής περιόδου!

#1. Κάνε ένα ταξίδι με τους φίλους σου

5thingsastudentshoulddobeforegraduating_00.gif 

Με τους ανθρώπους που μιλάς και βλέπεις κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια, μπορεί να μην κάνεις το ίδιο σε λίγο καιρό, αφού ο καθένας τραβήξει τον δρόμο του. Μαζέψτε αξέχαστες εμπειρίες ζωής μαζί, κάνοντας ένα ταξιδάκι λίγο πριν την αποφοίτηση… and go crazy!

#2. Διοργάνωσε το πιο επικό πάρτι

5thingsastudentshoulddobeforegraduating_02.gif 

Παρέα με τους υπόλοιπους φίλους σου, διοργανώστε το απόλυτο φοιτητικό πάρτι. Μαζέψτε τους πάντες, πιείτε τα πάντα (ΟΚ, με προσοχή!) και απλά διασκεδάστε όσο δεν πάει άλλο! Θα έχετε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό σας, αυτό το «επικό πάρτι αποφοίτησης», που θα αναπολείτε ακόμη και μετά από χρόνια.

#3. Βρες μια δουλειά

5thingsastudentshoulddobeforegraduating_03.gif 

Είτε πρόκειται για δουλειά με ημιαπασχόληση, είτε κάνοντας κάπου πρακτική, κατά την διάρκεια των 4 χρόνων της σχολής, είναι σημαντικό πριν βγεις στον «πραγματικό» κόσμο να έχεις δουλέψει κάπου και να έχεις μια ιδέα του πώς είναι η φάση της εργασίας. Έτσι, μετέπειτα θα βγεις πιο «ψημένος» στην αγορά.

#4. Home alone

5thingsastudentshoulddobeforegraduating_04.gif 

Το μεγαλύτερο μάθημα ζωής θα πάρεις αν μείνεις μόνος κατά την διάρκεια της φοιτητικής ζωής. Σίγουρα αν σπουδάζεις στην πόλη που γεννήθηκες το πιο πιθανό είναι να μένεις με τους γονείς σου. Αλλά ακόμη αν είναι έτσι τα πράγματα, αν έχεις βρεις μια δουλίτσα –όπως λέγαμε πριν-, μπορείς να βρεις ένα μικρό σπιτάκι να κάνεις την αρχή. Η εμπειρία του να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που έρχονται «πακέτο» με το να μένεις μόνος σου, θα σε βοηθήσουν για το υπόλοιπο της ζωής σου.

#5. Καζανόβας

5thingsastudentshoulddobeforegraduating_05.gif 

«Παίξε» τον Καζανόβα και φλέρταρε! Μην κομπλάρεις ακόμα και αν είσαι αρχάριος σε αυτά τα θέματα. Ζήσε την ζωή, τόλμησε και βγες «εκεί έξω» και γνώρισε κόσμο. Ερωτεύσου, φλέρταρε και μάζεψε εμπειρίες που θα έχεις να θυμάσαι μια ζωή!

Φωτό: pexels.com

GIFs: giphy.com