Εμψυχωτικές φράσεις για την ζωή στο πανεπιστήμιο


Είναι εύκολο να χάσεις τη «μπάλα» στο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει πολύ αγχωτικό και η φοιτητική ζωή γενικότερα. Πολλές είναι οι ημέρες, οι εβδομάδες, μέχρι και οι μήνες που μπορεί να νιώθεις να μην έχεις ίχνος αυτοπεποίθησης, ότι δεν έχεις στόχους ή κάτι τελοσπάντων που θα σε παρακινήσει να συνεχίσεις τις σπουδές σου με ενθουσιασμό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εγώ σου λέω να διαβάσεις τα παρακάτω quotes. Καμιά φορά, αρκεί να μας πει κανείς κάτι, να διαβάσουμε μια φράση το οτιδήποτε και να γίνει το «κλικ» και να αλλάξουμε στάση ζωής.

Αν λοιπόν, ετοιμάζεσαι για την εξεταστική περίοδο, είτε πρόκειται να αποφοιτήσεις σύντομα, τα παρακάτω quotes θα σου δώσουν δύναμη, κουράγιο και κυρίως θα σε εμπνεύσουν να είσαι ο εαυτός σου.

F. Scott Fitzgerald (συγγραφέας)

«Όπως και να έχει, δεν είναι ποτέ αργά ή στην περίπτωσή μου πολύ νωρίς για να είσαι όποιος θέλεις να είσαι. Δεν υπάρχει όριο. Ξεκίνα όποτε θέλεις. Μπορείς να αλλάξεις ή να μείνεις ο ίδιος. Δεν υπάρχουν κανόνες σ’ αυτό το πράγμα. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο ή ό,τι χειρότερο γίνεται. Εύχομαι να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Εύχομαι να δεις πράγματα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Εύχομαι να αισθανθείς πράγματα που δεν είχες αισθανθεί πριν. Εύχομαι να γνωρίσεις ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις. Εύχομαι να ζήσεις μια ζωή για την οποία να είσαι περήφανος, και αν δεν είσαι, εύχομαι να βρεις το κουράγιο να ξεκινήσεις από την αρχή.»

Mark Twain (συγγραφέας)

«Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι ακόμα πιο απογοητευμένος από τα πράγματα που δεν έκανες παρά γι’ αυτά που έκανες. Οπότε σπάσε τα δεσμά. Πλεύσε μακριά από το ασφαλές λιμάνι. Εξερεύνα. Ονειρέψου. Ανακάλυψε.»

Julia Child (σεφ)

«Βρες κάτι που σε παθιάζει και διατήρησε εξαιρετικό ενδιαφέρον σε αυτό.»

Van Gogh (ζωγράφος)

«Κάνω συνέχεια κάτι που δεν μπορώ να κάνω ακόμη με σκοπό να μάθω απ’ αυτό.»

Abraham Lincoln (16ος Πρόεδρος της Αμερικής)

«Ό,τι κι αν είσαι, να είσαι καλός.»

Ralph Waldo Emerson (ποιητής)

«Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να σε κάνει κάτι άλλο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.»

Henry Ford (επιχειρηματίας)

Αποτυχία είναι απλά η ευκαιρία να ξεκινήσεις από την αρχή. Αυτή την φορά πιο έξυπνα.»

Eleanor Roosevelt (πολιτικός)

«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.»

 

Κεντρική φωτό: pixabay