Όλα μπορείς να τα καταφέρεις αν βάλεις στόχο. Α, και τα παρακάτω tips θα βοηθήσουν πολύ…


Από την Oprah Winfrey μέχρι και τον Warren Buffett όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, θα σου πουν το ίδιο πράγμα: η εκπαίδευση είναι το μυστικό για να πετύχεις, αλλά και που θα σου προσφέρει μέχρι και στιγμές ευτυχίας στην ζωή σου.

«Όσο ζεις μαθαίνεις», λέει πολύ σωστά ο λαός και ό,τι μάθημα κι αν πάρεις από την ζωή, αλλά και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή σου, είναι καλό. Αν θέλεις λοιπόν, να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και τις ικανότητές σου, ένας καλός τρόπος είναι να το κάνεις μαθαίνοντας μία νέα γλώσσα!

Μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα, όχι μόνο είναι ένα skill που μπορείς μετέπειτα να προσθέσεις στο βιογραφικό σου, αλλά είναι και μία «οδός» ώστε να επισκεφθείς την χώρα απ’ όπου προέρχεται η γλώσσα αυτή, να μάθεις την κουλτούρα της κ.ο.κ.

Το να μάθεις λοιπόν, μία νέα γλώσσα μπορεί να ήταν ευκολάκι, όταν ήσουν στο σχολείο, αλλά τώρα μπορεί να νιώθεις ότι δεν έχεις τις ίδιες αντοχές για να το κάνεις! Μην ανησυχείς πάντως, γιατί με τα παρακάτω tips θα βοηθηθείς αρκετά και ακόμη σημαντικότερο, θα μάθεις… εκ των έσω καλύτερα την γλώσσα. Έτσι, δεν θα μοιάζει αγγαρεία η διαδικασία αυτή!

#1. Προσέλαβε ένα δάσκαλο

Κατά προτίμηση, κάποιον που είναι από την χώρα που μιλάνε αυτή την γλώσσα. Γενικά, προσπάθησε να βρεις κάποιον που μπορεί όχι μόνο να σου μάθει την γλώσσα καθ’ αυτή, αλλά να σου δείξει και λίγο την κουλτούρα της.

#2. Κατέβασε app

Όσο περιμένεις το λεωφορείο, μπορείς εσύ να μαθαίνεις την γλώσσα που θες! Τέλειο; Υπαρχουν τόσα applications που μπορείς να κατεβάσεις και τα οποία παρέχουν free μαθήματα τα οποία μπορείς να κάνεις όποτε και όπου θέλεις εσύ!

#3. Μάθε την κουλτούρα

Κάνε ένα “background check” της χώρας που μιλάνε την εν λόγω γλώσσα. Δες ταινίες με υπότιτλους της γλώσσας αυτής, διάβασε βιβλία λογοτεχνίας, μάθε την τέχνη τους κτλ. Έτσι, θα αντιληφθείς καλύτερα την γλώσσα, και πώς την χρησιμοποιούν τελικά.

#4. Κάνε νέους φίλους

Αν είσαι τυχερός και έχεις άτομα γύρω σου που μιλάνε αυτή την γλώσσα ή που είναι από την χώρα (που μιλάνε αυτή την γλώσσα), τότε αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να την μάθεις! Συνομιλώντας με αυτά τα άτομα θα βοηθηθείς ώστε να «λυθεί η γλώσσα» σου και να εξασκήσεις τα όσα μαθαίνεις!

#5. Πήγαινε έξω

Όσο καιρό μαθαίνεις την γλώσσα αυτή και βλέπεις ότι σου αρέσει η χώρα και η κουλτούρα της από την οποία προέρχεται, τότε προγραμμάτισε και ένα ταξίδι εκεί! Έτσι, και την γλώσσα θα μιλήσεις, αλλά θα δεις και από πρώτο χέρι τον πολιτισμό της! Τι καλύτερο απ’ αυτό;