7 tips για να «στεφθείς» ο οικοδεσπότης της χρονιάς!


Θέλεις να οργανώσεις το καλύτερο πάρτι της χρονιάς; No worries, μπορείς να τα καταφέρεις. Πριν ξεκινήσεις όμως, πρέπει να έχεις 3 πράγματα στο μυαλό σου: όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα, φρόντισε να νιώθουν όλοι άνετα και μην αφήσεις καμία.. άβολη… ησυχία να «πέσει», κατά την διάρκεια της βραδιάς!

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα παρακάτω πολύ χρήσιμα tips, να είσαι σίγουρος ότι θα σε… στέψουν τον Οικοδεσπότη της Xρονιάς!

#1. Στείλε την πρόσκληση από νωρίς

Έτσι, θα είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν κανονίσει τίποτα οι φίλοι σου, αλλά και οι φίλοι των φίλων σου! Στείλε την πρόσκληση 10 ημέρες πριν από το πάρτι, τουλάχιστον!

#2. Έχε ένα theme

Ποιο θα είναι το θέμα του πάρτι; Όλα τα επιτυχημένα πάρτι του πανεπιστημίου, έχουν ένα! Φρόντισε το θέμα που θα επιλέξεις να είναι επίκαιρο ή διαχρονικό! Ό,τι προτιμάς εσύ! Δικό σου είναι εξάλλου το πάρτι!

#3. Δημιούργησε ατμόσφαιρα

Γιορτές είναι! Στόλισε! Βάλε φωτάκια, φτιάξε τον σωστό φωτισμό. Οργάνωσε τον χώρο σου, ώστε να είναι cozy, αλλά και να σε προσκαλεί να παρτάρεις!

#4. Προετοίμασε το φαγητό

Είναι σημαντικό να υπάρχει φαγητό στο πάρτι, ειδικά, αν θα υπάρχει (πολύ) αλκοόλ. Πέρα από την «ξηρά τροφή» (πατατάκια, ξηροί καρποί κτλ.), φρόντισε να έχεις και πιο «πραγματικό» φαγητό (βλ. τυροπιτάκια κτλ.), τα οποία έχεις αγοράσει την ίδια μέρα του πάρτι, ώστε να είναι φρέσκα.

#5. Έχε μπόλικο αλκοόλ

Καλύτερα η ποιότητα, παρά η ποσότητα. Δεν χρειάζεται να έχεις 15 διαφορετικά είδη ποτών στο πάρτι. Τα βασικά αρκούν (βλ. κρασί, ουίσκι, βότκα, τζιν κτλ.). Δεν είσαι κοκτεϊλάδικο για να έχεις τα πάντα! Αυτά τα ποτά είναι και πιο εύκολο να πάρεις σε ποσότητες, αλλά και να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι «μπόμπα»!

#6. Πάρτι μίξ

Είναι απαραίτητο να έχεις ήδη δημιουργήσει μερικά playlist για το πάρτι. Ένα για την αρχή, όσο μαζεύεται ο κόσμος στο σπίτι, ένα χριστουγεννιάτικο –έτσι για το mood, και ένα για τις μεγάλες, ξέφρενες στιγμές!

#7. Δείξε ότι το πάρτι δεν είναι δικό σου, αλλά όλων  

Είναι σημαντικό να νιώσουν όλοι άνετα στο σπίτι σου και να κάνεις τους καλεσμένους σου να καταλάβουν ότι θα περάσετε ωραία επειδή είστε καλή παρέα! Όχι επειδή θα σας «βοηθάει» το αλκοόλ ή η μουσική. Σαφώς, όλα αυτά παίζουν βασικό ρόλο στο να περάσετε καλά, αλλά αν είστε όλοι μια καλή παρέα και νιώθουν όλοι οι καλεσμένοι στο πάρτι σου άνετα, τότε όλα θα πάνε τέλεια.