Πριν πεις “ελάτε σπίτι να τα σπάσουμε” τσέκαρε αυτή τη λίστα. 


Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, κάτι καλό ετοιμάζεις: πάρτι σε σπίτι! Ωραία πράγματα. Αν κάτι θα θυμάσαι φεύγοντας από τη σχολή, εκτός από τα άδικα τεσσάρια που σου έβαλαν, θα είναι σίγουρα αυτές οι στιγμές. Το πώς θα τις θυμάσαι, όμως, παίζει. Με γέλιο ή με κλάμα; Και θα εξηγηθώ: Τα σωστά πάρτι έχουν κόσμο, χορό, αγκαλιές, γέλια, χαμό. Αλλά πρέπει να προσέξεις μερικές λεπτομέρειες, για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Διαφορετικά ρισκάρεις το πάρτι να γίνει φιάσκο και να το θυμούνται όλοι για τους λάθος λόγους!

Ποιοι είναι, λοιπόν, μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες να κάνεις το απόλυτο πάρτι στο σπίτι; Voila:

#1. Προετοιμασία

Καλή ιδέα του πάρτι, αλλά δεν υλοποιείται με μια πρόσκληση μόνο. Πρέπει να τα βάλεις κάτω: ποιο είναι το budget σου, τι ώρα θα το κάνεις, ποιους θα καλέσεις, τι θα φάτε, τι θα πιείτε, τι μουσική θα ακούσετε και κυρίως ποιος θα σε βοηθήσει. Μπορεί η παραπάνω λίστα να έχει τη μορφή ερωτήσεων: τι περιμένω από αυτό το πάρτι; Τι δε θέλω να γίνει; κ.ο.κ. Μετά από αυτά, πέρνα στο παρασύνθημα. 

#2.  Τα ποτά πρέπει να είναι τα σωστά

jdout.jpg


Μουσική και ποτό, είναι ίσως οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό ενός φοιτητή όταν μιλάμε για πάρτι, και δικαίως. Ας μιλήσουμε πρώτα για το δεύτερο, όμως, δηλαδή για το ποτό. Αρχικά, ανάλογα το budget σου πρέπει να δώσεις οδηγίες. Αν έχεις χαμηλό, πες σε όσους έρθουν να φέρουν τα ποτά τους. Αν έχεις μεγάλο, κανόνισε τι θα πιείτε έξυπνα. Τι θα πει έξυπνα; Όχι τεράστια ποικιλία, για να μη "χαθείτε", και επιλογή ενός ποτού που μπορεί να συνδυαστεί σε πολλά κοκτέιλ. Να, όπως ας πούμε το Jack Daniel's Τenessee Honey. Δώσε προσοχή τι παίζει με αυτό το νέο ποτό: Jack daniel's+μέλι+σοκολάτα+πραλίνα= αναπάντεχο blend, που σου αφήνει στο τέλος μια γλυκιά και ανάλαφρη γεύση. Μπορεί κάποιος να το πιεί με πάγο (είναι τέλειο για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο του ουίσκι σιγά σιγά), αλλά και σε σούπερ cocktails με συνταγές απλές που θα βρεις εδώ. Εμείς ξεχωρίζουμε τα Jack Honey Smash με lime και πορτοκάλι, το Jack Honey Ginger Ale με ginger και φυσικά το μοναδικό Jack Honey Queen Bee, το οποίο αποτελεί μια γευστική έκπληξη!  Ακόμα κι αν τελικά φέρει ο καθένας το ποτό του, εσύ μπορείς σαν καλός οικοδεσπότης να ετοιμάσεις και μερικά cocktails! 

#3. Η μουσική δεν πρέπει να γίνει πρόβλημα

Και αφού ξεκαθαρίσαμε το θέμα ποτό, πάμε στο άλλο βασικό θέμα: τη μουσική. Εδώ, δύο πράγματα πρέπει να προσέξεις. Το πρώτο έχει να κάνει με την προετοιμασία, έτσι ώστε να μη καταλήξει το πάρτι στο αστυνομικό τμήμα. Οι ώρες κοινής ησυχίας. λοιπόν, ως τον Μάρτιο έχουν ως εξής: 15:30-17:30 και 22:00 ως 07:30. Eν ολίγοις, πρέπει να ενημερώσεις τους ενοίκους των υπόλοιπων διαμερισμάτων, ότι θα κάνεις πάρτι, και αν είναι δυνατόν να το κάνεις νωρίς. Ποιος είπε ότι περνάς καλά μόνο σε πάρτι που ξημερώνεσαι;
 

djparty.jpg


Αφού λύσεις το θέμα της ώρας και της ενημέρωσης, εννοείται ότι πρέπει να βρεις το άτομο ή τα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για τη μουσική. Djs! Θα μπορούσαν να... πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους, με ένα κοκτειλάκι Jack Daniel's Tennesee Honey διαφορετικό από αυτά που θα σερβίρεις στους υπόλοιπους. Kαι για να εμπλουτίσεις την κίνηση, να χρησιμοποιήσεις και το επιχείρημα ότι είναι ένα δυναμικό και παθιασμένο ποτό, γι' αυτούς που τολμούς να ξεχωρίσουν για την αυθεντικότητά τους.  Τους έλιωσες!

#4. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να' ναι μόνο selfies

Σωστό φοιτητικό πάρτι χωρίς φωτογραφίες, δε γίνεται. Κι αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, μη σκεφτείς ότι όλοι έχουν κινητά και θα βγάλουν τις selfies τους - αυτό δε θα κάνει τη διαφορά. Αυτό που σίγουρα θα μετρήσει, θα είναι αν υπάρχει ένα τύπου photobooth στο σπίτι σου! Δεν χρειάζεσαι μια περιουσία, χρειάζεσαι φαντασία. Βρες ένα χώρο που θα μπορούσε να στηθεί, φρόντισε να έχει καλό φως και στήσε εκεί τον εξοπλισμό.
 

photoboothlast.jpg


Όπου εξοπλισμός, μη φανταστείς τίποτα τρελό σαν αυτά που βλέπουμε σε γάμους κλπ. Αρκεί ένα selfie stick ή ένα τρίποδο με ένα tablet επάνω. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και το tablet πιο... booth type, όπως το Party Photo Booth. Το μόνο που σου έμεινε είναι να στολίσεις το φόντο όπως εσύ θες! Καλή δουλειά κάνουν τα χαρτιά περιτυλίγματος! Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και ετοιμάσου για τέλειες πόζες, και στιγμιότυπα μοναδικά με φίλους, κοκτέιλ Jack Daniel's Tenessee Honey, props κλπ κλπ. 

5. Ο καθένας πρέπει να έχει το ρόλο του

Εσύ είσαι ο οικοδεσπότης και έχεις αναλάβει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν και πολλά που θα χρειαστείς βοήθεια. Να, για παράδειγμα, στη μουσική μιλήσαμε για Dj. Στα ποτά εντάξει θα είσαι εσύ. Στο photobooth όμως; Βάλε υπεύθυνους σε κάθε πράγμα που χρειάζεται λίγη προσοχή παραπάνω ή απλά απαιτεί χρόνο. Ο Κώστας πχ θα είναι στις φωτογραφίες, η Μαρία στην κουζίνα, κλπ. Αν στη λίστα που είπαμε στην αρχή, βάλεις δίπλα και ένα άτομο που μπορεί να σε βοηθήσει, θα δεις ότι όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά. Bonus? Όλοι θα το νιώθουν σα δικό τους πάρτι. 

6. Οι προσκλήσεις να σταλούν με προσοχή

Θες να γνωρίσεις κόσμο; Θες να είστε μεταξύ σας; Εσύ αποφασίζεις. Αν θέλεις το πρώτο, τότε πες σε κάθε γνωστό σου να φέρει κι από ένα φίλο/φίλη. Αν θες το δεύτερο, τότε ξέρεις πολύ καλά σε ποιους θα πεις...

 

Να περάσετε ΤΕ-ΛΕΙ-Α!