(για να ταυτιστείς κιόλας)


Κραιπάλες, μαθήματα, έρωτες, εμπνευσμένοι καθηγητές και φοιτητές-είδωλα που αποτελούν έμπνευση. Η σχολή σου είναι ένα φυτώριο προσωπικοτήτων και εμπειριών, που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν από τη στιγμή που θα πάρεις το πτυχίο σου. Από αυτή την σημαντική περίοδο της ζωής σου έχει εμπνευστεί η 7η τέχνη, με φοιτητικές κωμωδίες και κοινωνικά δράματα που έχουν μείνει στην ιστορία. Βλέποντάς τις, ιδίως όντας κι εσύ φοιτητής, σίγουρα θα ταυτιστείς!

Fast Times at Ridgemont High (1982)

Η ταινία που έκανε τον (ακόμα αμούστακο) Sean Penn διάσημο, στον ρόλο ενός τελειωμένου τζάνκι-σέρφερ που έχει μόνιμη αντιπαράθεση με τον καθηγητή που θέλει να τον βάλει στον ίσιο δρόμο. Ο έρωτας, το σεξ, η επαγγελματική αποκατάσταση και το μέλλον, κοινώς όλες οι νεανικές ανησυχίες είναι εδώ.  Και όλα αυτά μέσα από κωμικές και περιπετειώδεις καταστάσεις.

Dead Poets Society (1989)

Η απόλυτη ταινία-ύμνος στον καθηγητή που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Όποιος δεν έχει ανατριχιάσει με τη σκηνή «O Captain! My Captain!» και τους φοιτητές όρθιους στα θρανία δεν είναι άνθρωπος! Ένας υπέροχος Robbin Williams στον ρόλο ενός εμπνευσμένου φιλόλογου που βοηθά τους φοιτητές του να ανακαλύψουν τα όνειρά τους και να τα ακολουθήσουν. Μια από τις ομορφότερες φοιτητικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ και που, δικαίως, θεωρείται από τις κλασσικές του είδους.

The Social Network (2010)

Σίγουρα θα το έχεις δει αλλά μια επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Βιογραφικό δράμα για τον Mark Zuckerberg και τον τρόπο που (πατώντας επί πτωμάτων) έστησε το Facebook σε ελάχιστο χρόνο, την ώρα εμείς οι υπόλοιποι θνητοί φοιτητές απλά παλεύουμε να πάρουμε πτυχίο! Εάν σκεφτείς ότι ξεκίνησε ως φοιτητής αυτή η αυτοκρατορία των social media για να κάνει «ζήλεια-ψώρα» στην πρώην του που τον παράτησε, χρησιμοποίησέ το ως δίδαγμα ζωής σε περίπτωση που σε χωρίσει το ταίρι σου.

Good Will Hunting (1998)

Εξαιτίας αυτής της ταινίας οι προβολείς του  Χόλυγουντ στράφηκαν στον Matt Damon και Ben Affleck, που κέρδισαν βραβείο Όσκαρ για το σενάριο που έγραψαν μαζί. Το πιο ευφυές μυαλό ενός κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου δεν είναι κάποιος πρωτοκλασάτος καθηγητής, αλλά αυτός που καθαρίζει τα πατώματα της σχολής, ο Γουίλ Χάντινγκ, ένας πεισματάρης, άφραγκος νέος. Ρεσιτάλ ερμηνείας από το δίδυμο Damon και Affleck, αλλά και από τον Robin Williams που πήρε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου.