Manual για επανένταξη μετά τις γιορτές!


Τέλειωσαν οι γιορτές και τα μελομακάρονα, έφτιαξες τη βαλίτσα σου, φίλησες τους γονείς σου με δάκρυα στα μάτια και με βαριά καρδιά επέστρεψες στην πόλη που σπουδάζεις. Έχεις δίκιο, χρειάζεται τιτανομέγιστη προσπάθεια να αντικαταστήσεις το ζεστό σπιτικό φαγητό με τις πλαστικοποιημένες γεύσεις του κυλικείου. Είναι μέγα ζόρι να αφήσεις το χουχουλιαστό σου πάπλωμα και να σηκωθείς από τα χαράματα για να είσαι 8.30 το πρωί στη σχολή. Πόση δύναμη ψυχής θέλει να φτιάξεις μόνος το πρωινό σου (ακόμα κι αν πρέπει έστω να ανοίξεις το σακουλάκι του κρουασάν), όταν είχες τη μανούλα σου να σου στείβει φρέσκια πορτοκαλάδα! Εδώ, στο YOUTH PLATFORM, σε καταλαβαίνουμε περισσότερο απ’ όσο νομίζεις και γι’ αυτό σου φτιάξαμε ένα manual επιβίωσης για την μεγάλη επιστροφή στην καθημερινότητα. Όλο το θέμα είναι στο reset. Μόλις (ξανα)συνηθίσεις, η επιστροφή στη φοιτητική ζωή θα σου φανεί παιχνιδάκι!  

epistrofi750.jpg Κατανάλωσε το φαγητό που πήρες από τη μάνα σου με μέτρο.

Μην το φας με τη μία, κάνε λίγο κράτει. Ειδάλλως, δεν θα είναι εύκολη η μετάβαση από τις χειροποίητες πίτες και το κοκκινιστό στο φούρνο στα βραστά μακαρόνια με μουστάρδα. Προσπάθησε-όσο είναι δυνατόν- να δεις τη στοίβα με τα τάπερ σαν ένα ιερό τοτέμ και να μην τα συλήσεις από την πρώτη μέρα. Διατηρώντας τα όσο είναι εφικτό (και σύμφωνα με τους κανόνες συντήρησης, δεν εννοούμε να τα μουμιοποιήσεις!), παρατείνεις την σπιτική αίσθηση που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Εάν ούτε τότε απογαλακτιστείς από τις γιορτές στο πατρικό σου, πάρε ένα τηλέφωνο τη μάνα σου να σε ελεήσει με λίγο ακόμα φαγητό!

Δες ταινίες με κίνητρο ζωής

Δεν σου αρκεί ότι πρέπει να πάς στη σχολή, χρειάζεσαι μια βαθύτερη δύναμη να σε σπρώξει, μια εσωτερική φωνή που θα αφυπνίσει την κοιμισμένη σου ενέργεια. Έμαθες, λογικά, για τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που κατασκεύασαν ξυπνητήρι με τη φωνή του Κώστα Πρέκα! Βέβαια, αυτή είναι μια πραγματικά ακραία λύση και δεν θέλουμε να μας πάθεις τίποτα. Οπότε… δες ταινίες! Πρόσεξε, όμως, μόνο αυτές που κουβαλούν βαθειά μηνύματα ζωής παροτρύνοντάς σε για το καλύτερο. Προτείνουμε: “Kung Fu Panda”, “Rocky” (I, II, III), “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών”, “Ο Ναυαγός”, “Forrest Gump”. Εάν τα κατάφεραν εκείνοι, μπορείς και εσύ!

Άκου τραγούδια με κίνητρο ζωής

Ακολούθως με το παραπάνω. Γέμισε το κινητό σου με τραγούδια που θα σε βοηθήσουν να μην κλαίγεσαι άλλο πια και άκου τουλάχιστον 5-6 ημερησίως, πριν και μετά το φαγητό. Όλα τα είδη μουσικής διαθέτουν ύμνους ψυχικής αναπτέρωσης, οπότε αποκλείεται να μην βρεις τους στίχους και τις μουσικές που θα σε αναζωογονήσουν και θα σε βγάλουν από το τέλμα των γιορτών. Μια ιδανική πλέιλιστ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: “Started From The Bottom” (Drake), “Heroes” (David Bowie), “Lose Yourself” (Eminem), “We Will Rock You” (Queen), “Live to Win” (Motörhead). Εάν θέλεις και ελληνικά, «Ο Κουταλιανός» του Καλαντζή είναι παλιό και δοκιμασμένο.

Βγες με τους φίλους σου.

Θυμήσου ότι, πριν φύγεις για το πατρικό σου, ξίνιζες και μόνο στην ιδέα ότι θα έκανες μέρες για να δεις την παρέα σου. Μη σαπίζεις στο σπίτι και μην ποστάρεις στο facebook άλλες φωτογραφίες από τις διακοπές σου, κλαίγοντας πάνω από το κινητό! Βγες με τους φίλους σου, πρωτίστως για να διασκεδάσεις αλλά και για να επανενταχθείς πιο ομαλά στο πρόγραμμα του διαβάσματος και της σχολής. Άλλωστε, δεν είσαι ο μόνος που δυσκολεύεται να συνέλθει από την καλοπέραση των διακοπών!

Πασχαλινές διακοπές: loading...

Εντάξει, αργεί λίγο το Πάσχα αλλά θα έρθει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Και, τότε, ετοιμάσου για επιπλέον κραιπάλες!