10 tips για να είσαι (όσο γίνεται) ανενόχλητος στο νέο σου φοιτητικό σπίτι.


Όταν πέρασες στη σχολή σου, πήγες αγκαζέ με τη μάνα σου να ψάξετε για σπίτι. Και βρήκατε. Μόνο που στις διαπραγματεύσεις με τη νέα σπιτονοικοκυρά δεν συμμετείχες, αντιθέτως άφησες τη γλυκύτατη μητέρα σου να κάνει τα τσαλίμια, τα χαμόγελα και τις διαπραγματεύσεις. Τώρα, είσαι μόνος σου αντιμέτωπος με αυτό το πλάσμα που κάθε 1η του μηνός θέλει το νοίκι της και περιμένει από σένα να προσέχεις το σπίτι με μαμαδίστικη υπευθυνότητα. Το τι θα κάνεις είναι δική σου υπόθεση. Εμείς σου υπογραμμίζουμε όλα αυτά που δεν πρέπει ποτέ να μάθει η σπιτονοικοκυρά σου, εάν δεν θέλεις να μετακομίζεις ξανά άμεσα.

 

#1 Πόσο συχνά καθαρίζεις..

Και δεν εννοούμε τον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή σου, αλλά το σπίτι που η ιδιοκτήτρια ελπίζει ότι του κάνεις γενική καθαριότητα μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον. Ποτέ μην της πεις ότι χτίζεις πύργους με τα κουτιά από πίτσες που παραγγέλνεις κάθε βράδυ, ότι τα άπλυτα πιάτα μοιάζουν με μοντέρνα εικαστική σύνθεση και πως δεν έχεις ιδέα τι είναι η χλωρίνη.

#2 Εσύ φταις για τη ζημιά

Προφανώς, για λόγους οικονομίας, έχεις επιλέξει ένα διαμέρισμα μικρό και παλαιό. Μπορεί να φέρεις μια κάποια ευθύνη για τις αλλοιώσεις στο ξύλινο πάτωμα- δεν ήταν καλή ιδέα να σύρεις τα JBL Pro τερατώδη ηχεία σου από τη μια γωνία στην άλλη- αλλά φταίει κάπως και η παλαιότητα του σπιτιού. Εάν στο είχαν επισημάνει, ίσως να μην..

#3 Γιατί άργησες να πληρώσεις το ενοίκιο

Σου έκλεψαν την κάρτα μαζί με το πορτοφόλι και δεν είχες βιβλιάριο. Έπρεπε να πας στο γιατρό για σοβαρή εξέταση. Με τόσο διάβασμα δεν κατάλαβες πότε έφτασε η 1η του μηνός.. Πάντως μην πεις για τη χασούρα στο πόκερ, για το σαββατοκύριακο με φίλους στο Πήλιο, για το νέο σου laptop και ότι άλλο θα μπορούσε να καταστρέψει το ίματζ του αξιόπιστου νοικάρη.

#4 Ότι της κλέβεις το ίντερνετ

Οι πιθανότητες να σε ρωτήσει είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, όπερ σημαίνει ότι δεν βγάζεις κιχ για το πώς κατάφερες να ξεκλειδώσεις τον κωδικό του wifi. Καλό είναι, πάντως, να φροντίσεις να μην κατεβάζεις ταινίες και να καταναλώνεις πολλά δεδομένα τις ώρες που ενδέχεται να είναι σπίτι και άρα να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Το ότι γλιτώνεις χρήματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να προκαλέσεις προβλήματα.

#5 Ότι το κολάζ στον τοίχο δεν ξεκολλάει εύκολα

Άνθρωπος είσαι. Ήθελες να κάνεις κολάζ στον τοίχο το εξώφυλλο του άλμπουμ Bastards των Motörhead. Καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή σου, είναι δισκάρα! Πήρες τα υλικά από το amazon, το έστησες απέναντι από το κρεβάτι σου και είσαι ήσυχος εφόσον η σπιτονοικοκυρά σου δεν έχει πρόβλημα. Άλλωστε, την είχες ρωτήσει εάν μπορείς να βάλεις μια αφίσα και εκείνη σου είχε πει ναι..

#6 Πόσο συχνά κάνεις πάρτι

«Ποιο πάρτι; Α, αυτό; Η τηλεόραση θα ήταν. Ναι, φιλοξενούσα τη γιαγιά μου μερικές μέρες και δεν ακούει καλά η καημένη οπότε βάζει ψηλά τον ήχο στην τηλεόραση. Α, όχι, εγώ διαβάζω πολύ, πού χρόνος για πάρτι! Ξυπνάω και τις Κυριακές νωρίς για την Εκκλησία. Να είστε καλά κι εσείς, γεια σας!». Απλά το αποστηθίζεις.

spitiparty750.jpg 

#7 Ότι σου κάνουν παράπονα οι γείτονες

Για την ένταση της μουσικής, για τα ξενύχτια με φίλους, για οτιδήποτε μπορεί ένας θυμωμένος γείτονας να σου χτυπήσει την πόρτα στις 2.00 τα ξημερώματα! Καλό θα είναι γενικώς να αποφύγεις τις υπερβολές για να μην χρειαστεί να μάθει ούτε από τους άλλους για τη νυχτερινή σου ενεργητικότητα!

#8 Πόσο συχνά φιλοξενείς κόσμο

Και, ιδίως, ότι τους αφήνεις τα κλειδιά και φεύγεις. Σε εσένα νοίκιασε το σπίτι και δεν χρειάζεται να φαντάζεται, πολλώ δε μάλλον να γνωρίζει, ότι το έχεις μετατρέψει σε ξενοδοχείο.

#9 Το κατοικίδιό σου…

..που δεν είναι καναρίνι, ούτε καν γατάκι, αλλά ο βόας σου ο Μπάμπης. Κράτα τον στη γυάλα του και φρόντισε να μην τον δει ποτέ, ούτε να μάθει την ύπαρξή του. Πίστεψέ μας, μπορεί η σπιτονοικοκυρά σου να λατρεύει τις τσάντες από φίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει ζωντανά ερπετά στο σπίτι της.

#10 Είναι σπίτι της, αλλά το νιώθεις δικό σου

Το νοικιάζεις, που σημαίνει ότι δεν σου ανήκει. Όμως εσύ ζεις σ’ αυτό, διαβάζεις, φέρνεις τους φίλους σου, περνάς χρόνο με τη σχέση σου, το έχεις διακοσμήσει όπως ακριβώς θέλεις. Κοινώς, έχει την ταυτότητά σου. Μπορεί να το αισθάνεσαι δικό σου, όμως δεν πρέπει ποτέ να της απευθυνθείς σαν να είσαι ιδιοκτήτης. Έτσι, θα ζήσεις στο νέο σου χώρο με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση!