Υποσχέθηκες στον εαυτό σου ένα εξάμηνο παραγωγικό, δυναμικό, με βαρβάτους βαθμούς! Το ξέχασες;


Βρισκόμαστε επισήμως στο χειμερινό εξάμηνο και εσύ βαριέσαι. Λίγο επειδή ο καιρός είναι καλός και έχεις όρεξη για βόλτες με τους φίλους σου, λίγο επειδή είναι μουντός και αρνείσαι να εγκαταλείψεις το απαλό σου κρεβάτι, όλοι οι όρκοι που έδωσες μπροστά στον καθρέφτη για επιμονή, οργάνωση και επιτυχία πνίγηκαν στην 1η σεζόν του American Crime Story, στις υπερωρίες παίζοντας Football Manager στο Facebook και, βεβαίως, στις εξόδους με φίλους.

Είχες κάθε καλή διάθεση να ξεκινήσεις δυναμικά, όμως έπεσες σε μάθημα που αποδείχτηκε το πιο βαρετό που έκανες ποτέ, σου έτυχε επίσης μάθημα που τελικώς είναι ότι πιο δύσκολο διάβασες και δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα.

Όσες δικαιολογίες και να βρεις, ακόμα και δίκιο να έχεις, έχεις δύο δρόμους μπροστά σου: είτε να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την βαρεμάρα και τη δυσκολία, είτε να παραιτηθείς. Το δεύτερο δεν αποτελεί επιλογή, άλλωστε μέχρι τώρα στη ζωή σου τίποτα δεν κέρδισες ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου.

studentsbored750.jpg

 

Τι μπορείς να κάνεις:

1.Οργάνωσε το χρόνο σου, ώστε να έχεις υπόψη πόση ώρα έχεις για διάβασμα, πόση για άλλες τυχόν υποχρεώσεις και πόση για το απόλυτο χουζούρι.

2.Σημείωνε τι έχεις να κάνεις. Ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες που έχεις να θυμηθείς, όσα θεωρείς ότι είναι πιθανό να ξεχάσεις. Αυτή η λίστα θα σε βοηθήσει να οργανωθείς και να μην αγχώνεσαι για να θυμάσαι καθημερινά τα πάντα.

3.Θέσε προτεραιότητες. Ευέλικτες και ρεαλιστικές, ώστε να μην χαθείς στον όγκο των μαθημάτων και των εργασιών που αναλαμβάνεις.

4.Βρες χρόνο για τους φίλους σου. Οι ώρες διασκέδασης είναι απαραίτητες καθώς λειτουργούν αγχολυτικά. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να τις θυσιάσεις. Αρκεί να μην γίνονται εις βάρος των υποχρεώσεών σου.

5.Ένα 8ωρο ύπνου. Σύμφωνοι, τυχαίνουν διάφορα και το ένα βράδυ κοιμάσαι 3 ώρες, το άλλο 14. Όσο μπερδεύεις τον οργανισμό σου αποσυντονίζεται και αυτό σου προκαλεί επιπλέον κούραση, που πρέπει να αποφύγεις. Όσο πιο σταθερό ύπνο κάνεις τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσεις τις υποχρεώσεις σου.

6.Πήγαινε στη σχολή. Όχι μόνο για τα μαθήματα που πρέπει να παρακολουθήσεις, αλλά και για να κοινωνικοποιηθείς. Στην επαφή με τους συμφοιτητές σου και με τις παραδόσεις των καθηγητών θα έχεις σίγουρο κέρδος, σε γνώση, σε έμπνευση και σε επικοινωνία.

7. Το κάνεις για σένα. Εσύ διάβαζες για να περάσεις τις πανελλήνιες εξετάσεις, εσύ επέλεξες τη σχολή αυτή και αυτός είναι ο δικός σου δρόμος. Είναι στο χέρι σου να φροντίσεις να τα έχει όλα, αρκεί να μην τον γεμίσεις με ανία. Πίστεψέ μας, εάν το κάνεις θα το μετανιώσεις αργότερα.