Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας των πανελληνίων.


Τα φτιάξατε στο Λύκειο. Εκείνη ερωτεύτηκε τις επαναστατικές σου ιδέες στο 15μελές και τις αρχηγικές σου ικανότητες, εσύ τη λάτρεψες επειδή κοκκίνισε όταν τη φίλησες για πρώτη φορά στο διάλειμμα. Την ώρα του μαθήματος σου έστελνε με το κινητό καρδούλες κι εσύ έγραφες τα αρχικά σας στο τετράδιο της Βιολογίας με την εξίσωση να βγαίνει L.F.E. Δηλώσατε πρώτες τις σχολές που σας ενδιέφεραν στην ίδια πόλη για να συνεχίσετε να είστε μαζί και να περάσει η σχέση σε μεταλυκειακό επίπεδο. Θα μένατε στο ίδιο σπίτι, θα κάνατε ότι θέλατε χωρίς τους γονείς πάνω από το κεφάλι σας, ιδίως μακριά από τον στρατιωτικό πατέρα της που όποτε σε έβλεπε έβγαζε φλύκταινες. Μόνο που οι πανελλήνιες έβγαλαν άλλη εξίσωση. Εσύ εδώ, εκείνη αλλού. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Η εξιδανίκευση

Χαίρεσαι γιατί πέρασες στην Ιατρική, αλλά γκρινιάζεις επειδή θα είστε μακριά. Εν τέλει πας γιατί το ενδεχόμενο να ξαναδώσεις πανελλήνιες φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη φρίκη. Μέσα στη γκρίνια και τον φόβο της ότι θα βρεις άλλη, εσύ σκέφτεσαι μεθοδικά: θα βλέπεστε σαββατοκύριακα, στο ενδιάμεσο θα επικοινωνείτε με skype, εν ανάγκη θα πεινάσετε για να βγάζετε τα εισιτήρια πήγαινε-έλα, αλλά αυτή η σχέση θα πετύχει. Εξάλλου πρόκειται για τον δικό σας έρωτα που δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους.

Η πραγματικότητα

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά τι γίνεται όταν τα προγράμματά σας δεν είναι κοινά; Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν οι –αναπόφευκτες- νέες γνωριμίες στη σχολή και οι έξοδοι φτάνουν τα όρια της ψυχολογίας και των δυο σας στα άκρα. Εσύ έχεις να παραδώσεις εργασία τη Δευτέρα που σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις όλο το σαββατοκύριακο διαβάζοντας και γράφοντας, ενώ εκείνη κλαίει στο τηλέφωνο ότι έχετε ένα μήνα να βρεθείτε και ποια είναι αυτή η ξανθιά από την παρέα που ανεβάσατε φωτογραφία στο Facebook από τη συναυλία των Imam Baildi;

sxesi750.jpg

 

Η διαχείριση

Πάρε βαθιά ανάσα και ανασυντάξου! Σκέψου ότι από κοινού επιλέξατε να συνεχίσετε τη σχέση σας, παρά την προβληματική απόσταση! Άσε στην άκρη τη ζήλεια για το πάρτι που πήγε και γύρισε σπίτι τα ξημερώματα, παράτα την υστερία για τον δευτεροετή που γνώρισε στο κυλικείο και της έδωσε σημειώσεις για την Περιγραφική Ανατομική ΙΙ. Αποδέξου πως δε μπορείς να ελέγξεις κανέναν πέρα από τον εαυτό σου και δεν μπορείς να απαιτήσεις από εκείνη να σταματήσει τη ζωή της για να είναι μαζί σου, όπως αντίστοιχα δεν μπορείς να πατήσεις παύση στη δική σου ζωή. Στόχευσε στην εμπιστοσύνη, στην ειλικρίνεια και στο πόσο όμορφα περνάτε μαζί: αυτή είναι άλλωστε η βάση για μια επιτυχημένη σχέση. Απόλαυσε το ρομάντζο που παρατείνεται με την απόσταση και τη γλυκιά αγωνία του πότε θα ξαναβρεθείτε. Σκέψου πώς περνάτε μαζί και όχι πόσο συχνά βρίσκεστε. Καμία σχέση, άλλωστε, δεν πέτυχε λόγω συχνότητας, αλλά λόγω ποιότητας. Μην ξεχνάς ότι όλες οι σχέσεις απαιτούν δουλειά και υπομονή, είτε σας χωρίζει ένα οικοδομικό τετράγωνο, είτε χιλιάδες χιλιόμετρα. Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η απόσταση και η απουσία, προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις και βρες όσο πιο συχνά μπορείς χρόνο για να περάσετε μαζί. Άμα είναι να βγει, θα βγει.. Αν πάλι όχι, δες το όπως ακριβώς όλα τα πράγματα που κάποτε τελειώνουν: ένα σημαντικό κεφάλαιο που έκανε τον κύκλο του και έκλεισε. Και προχώρα παρακάτω.