Ξεκινώντας το Πανεπιστήμιο είναι πιθανό να βιώσεις ένα κύμα διαφορετικών συναισθημάτων, ιδίως τις πρώτες εβδομάδες. Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος!


Ευτυχία

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο; Συγχαρητήρια! Η μαμά σου κερνάει τους συγγενείς, η γιαγιά σου αποδίδει την επιτυχία σου στον Άγιο Νεκτάριο που του άναψε κερί, ο παππούς σου δίνει 50 ευρώ δώρο να πας για μια πορτοκαλάδα με τους φίλους σου να το γιορτάσεις. Και εσύ βεβαίως χαίρεσαι και κορδώνεσαι και νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι για την επιτυχία σου και το νέο δρόμο που ξεκινάς: νέοι φίλοι, ένα σπίτι δικό σου να κάνεις ότι θέλεις και τις σπουδές που θα σου δώσουν νέο προορισμό στη ζωή σου!  

Ενθουσιασμός

Ξεκινάς τη σχολή, ανακαλύπτεις νέα στέκια και φίλους, που κάποιοι από αυτούς θα σε συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή. Μερικούς τους γνωρίζεις επειδή έχετε τα ίδια μαθήματα, άλλους παίζοντας χαρτιά στο κυλικείο της σχολής, άλλους σε πάρτι και clubs. Είναι όλα μέρος του νέου ενθουσιασμού και της άγνοιας για το μέλλον. Απόλαυσέ το!

studentlifestress750.jpg


Στρες

Το άγχος είναι ο τρόπος που έχει το σώμα μας για να μας πει πως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το διορθώσουμε. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που χρειάζεται για την επιβίωσή μας, ωστόσο το βασικό είναι να μπορούμε να ξεχωρίσουμε την διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές και βοηθητικές ανησυχίες και στις μη πραγματικές. Είτε πρόκειται για την εύρεση του σωστού χώρου μιας διάλεξης ή πριν παραδώσεις μια εργασία, η ζωή στο πανεπιστήμιο είναι γεμάτη στρες. Ένας τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να μην αφήνεις τις εργασίες σου για την τελευταία στιγμή. Επίσης, μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις τους καθηγητές εάν κάτι δεν καταλαβαίνεις. Κάνοντας αυτά τα δύο, θα δεις το άγχος σου να εξαφανίζεται.

Νοσταλγία για το σπίτι σου

Αναπόσπαστο στάδιο της εκκίνησης της φοιτητικής ζωής. Ακόμη και αν προέρχεσαι από ένα σπίτι που μοιραζόσουν το δωμάτιό σου με τα μικρότερα αδέρφια σου που δεν σε άφηναν ποτέ σε ησυχία, κάποια στιγμή θα σου λείψουν. Η μετάβαση σε έναν εντελώς νέο χώρο που δεν περιλαμβάνει τη γκρίνια των γονιών σου για το εάν έφαγες και πότε θα κοιμηθείς, είναι βέβαιο πως θα είναι περίεργο στην αρχή. Μην τρελαίνεσαι, όλοι το περάσαμε. Είναι ένα σύντομο στάδιο που το διαδέχεται η χαρά της ανακάλυψης της δικής σου ζωής.

studentlifeconfidence750.jpg


Αυτοπεποίθηση

Παίρνεις τον πρώτο σου μεγάλο βαθμό σε εργασία, περνάς το πρώτο σου μάθημα, ακούς για πρώτη φορά καλά λόγια από εκείνο τον ξινό καθηγητή που σε είχε αρχικά στην μπούκα, μαγειρεύεις για πρώτη φορά χωρίς να κάψεις το φαγητό και χρειαστεί να φας (πάλι) σουβλάκια. Νιώθεις σπουδαίος επειδή τα καταφέρνεις μόνος σου. Κράτα το συναίσθημα αυτό. Θα σου χρειαστεί για το υπόλοιπο της ζωής σου!