Δύο σημαντικές κινήσεις που θα σου δώσουν το κίνητρο και την κατάλληλη ώθηση ώστε να αδράξεις όλες τις ευκαιρίες που βρίσκονται έξω από τη «ζώνη ασφαλείας» σου


Πόσες φορές έχεις αρνηθεί ή μάλλον φοβηθεί να κάνεις ένα bold βήμα που θα σε κάνει να αποχωριστείς τη «ζώνη ασφαλείας» σου, με στόχο να αδράξεις όλες εκείνες τις ευκαιρίες που βρίσκονται έξω από αυτή και που μπορούν να αναβαθμίσουν τη ζωή σου από τις σπουδές σου και τη δουλειά σου, μέχρι τα ερωτικά σου; To comfort zone είναι μια αρκετά βολική συνθήκη στην οποία επιμένουμε να διατηρούμαστε, μιας που μας χαρίζει ασφάλεια κινήσεων, διατηρώντας μας όμως και σε μια στασιμότητα που δεν συνάδει με την κατάσταση στην οποία θα θέλαμε να είμαστε ώστε να εξελιχθούμε ως πρόσωπα. Για να βγεις λοιπόν από αυτή πιο εύκολα, να τι πρέπει να κάνεις ώστε να αποκτήσεις τη δύναμη και το κίνητρο.

Κατάγραψε όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις αλλά ποτέ δεν αγγίζεις

Άρχισε να καταγράφεις τα όνειρα, τις επιθυμίες σου, τα ταξίδια και τις δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις και που είναι διαφορετικά από όσα έχεις καταφέρει ως τώρα. Αυτή η κίνηση θα σε βοηθήσει να θέσεις μικρές ή μεγάλες προκλήσεις έξω από το comfort zone σου, δίνοντάς σου το απαραίτητο κίνητρο της προσπάθειας με μότο το «ένα βήμα τη φορά». Κάθε φορά που θα μετατρέπεις έστω και μια από τις μικρές ιδέες σου σε πράξη, θα αποκτάς άκομη περισσότερη ώθηση για πιο δυναμικές κινήσεις και πειραματισμούς. Μην ξεχάσεις να κάνεις tick στο bucket list μετά από κάθε μία νίκη!

Βάλε τον πειραματισμό στη ζωή σου

Προσπάθησε να μάθεις τι σημαίνει να ρισκάρεις στη ζωή σου και με την περιέργεια ως οδηγό βάλε στο πρόγραμμα τον διαρκή πειραματισμό με διάφορα πράγματα. Όταν εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στο να σκέφτεται ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις τον πλήρη έλεγχο στα πάντα, τότε θα απελευθερωθείς από τη ζώνη ασφαλείας σου και θα καταφέρεις να αποκτήσεις νέα εφόδια για να διεκδικήσεις το καλύτερο για σένα. Επισκέψου μια πόλη χωρίς να έχεις έτοιμο το πρόγραμμα του τι θα κάνεις, πήγαινε σε μέρη της πόλης σου που δεν έχεις πάει ποτέ, βγες ένα ραντεβού στα τυφλά, μάθε μια νέα γλώσσα που είναι η πιο δημοφιλής. Όλα τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα του τι σημαίνει «πειραματίζομαι», και σου ανοίγουν σχεδόν πάντα πόρτες προς κατευθύνσεις που δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα πάρεις, φέρνοντάς σε όμως παράλληλα κοντά σε πολύ συγκεκριμένους στόχους που έχεις θέσει για τη ζωή σου.