5 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις ψυχολογικά σε μια συνθήκη που φαντάζει εγκλωβιστική


Υπάρχουν στιγμές κατά τη διάρκεια της ζωής μας που νιώθουμε πως τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να φτάσουμε στον στόχο μας. Όμως ταυτόχρονα υπάρχουν και εκείνες που η ψυχολογία μας πέφτει και νιώθουμε πως δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να καταφέρουμε όλα όσα κάποτε ονειρευθήκαμε, πράγμα που οδηγεί φυσικά στην ακόμη μεγαλύτερη ψυχική κατάπτωση. Κι όμως, πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να νιώσουμε ενδυνάμωση και να γεμίσουμε από θετική ενέργεια, βλέποντας τα πράγματα με άλλο μάτι και αφήνοντας πίσω τα άγχη και τις αρνητικές σκέψεις. Όταν, λοιπόν, νιώσεις πως είσαι ανεπαρκής και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, διάβασε τι πρέπει να κάνεις!

Πέντε πολύτιμες συμβουλές για να βρεις τη δύναμη μέσα σου

Άφησε τον εαυτό σου να το νιώσει.

Μην κάνεις πως δεν συμβαίνει τίποτα και άσε τον εαυτό σου να νιώσει σε πρώτη φάση τα αρνητικά συναισθήματα της συνθήκης που βιώνεις. Είναι μία κατάσταση που ίσως πρέπει να ζήσεις, οπότε άφησε τον εαυτό σου να περάσει από αυτό το στάδιο και σταδιακά δώσε τέλος σε αυτό, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα για να απεγκλωβιστείς από την όλη συνθήκη.

Κάνε έναν απολογισμό

Σίγουρο δεν τα έχεις κάνει όλα λάθος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμήσεις στον εαυτό σου κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας σου. Θυμήσου πράγματα για τον εαυτό σου, που πιθανώς έχεις ξεχάσει, παίρνοντας δύναμη και αν εντοπίσεις λάθη και κακές εκτιμήσεις, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αλλάξεις τα πράγματα στο σήμερα.

Κάνε ένα διάλειμμα

Δεν είναι εφικτό να είμαστε διαρκώς παραγωγικοί και ένα διάλειμμα θα σε βοηθήσει να πάρεις την απόσταση που χρειάζεται για να καθαρίσει το μυαλό σου. Μία βόλτα ή και ένα σύντομο ταξίδι – αν αυτό είναι εφικτό – θα συμβάλλει θετικά στη διάθεση και την ψυχολογία σου και θα σε βοηθήσει να πάρεις τα πράγματα από την αρχή με ψυχραιμία.

Μίλα σε κάποιον/-α φίλο--η

Μην κρατάς τα συναισθήματά σου μέσα σου και μοιράσου τον προβληματισμό σου με κάποιον δικό σου άνθρωπο. Αν νιώσεις περίεργα να το μοιραστείς, μπορείς απλά  να κάνεις μία εισαγωγή, προσπαθώντας παράλληλα να καταλάβεις αν ο άλλος μπορεί να το ακούσει και έχει τη διάθεση να σε κατευθύνει με όποιον τρόπο μπορεί.

Αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου και δείξε του εμπιστοσύνη

Όσο κι αν σου φαίνεται κοινότυπο, είναι η μόνη μέθοδος για να καταφέρεις να διώξεις το άγχος που σε καταβάλλει και να πραγματοποιήσεις όσα περισσότερα μπορείς από όσα ονειρεύεσαι. Άρχισε λοιπόν να αγαπάς και να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου, δείξε του εμπιστοσύνη και σιγά σιγά τα πράγματα θα φτιάξουν.