Τι μπορείς να κάνεις για να αντιστρέψεις τα πράγματα, κόντρα στις προσδοκίες


Είναι γεγονός και το εμπεδώνουμε από μικρή ηλικία: κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από κάποιες άλλες, σίγουρα όμως αξίζει να βάζουμε τα δυνατά μας για να τις βελτιώνουμε όσο περνά από το χέρι μας. Να λοιπόν πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε φορά που νιώθεις ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, για να αντιστρέψεις τις προσδοκίες και τελικά, να φτιάξεις τη μέρα σου!

Ξεκίνα βάζοντας προτεραιότητες στα καθήκοντά σου

Ένας πολύ συνηθισμένος λόγος για να ξεκινάμε μια κακή ημέρα είναι το άγχος που μας αποπροσανατολίζει. Εάν έχεις μια λίστα από δουλειές που πρέπει να διεκπεραιώσεις και μια γεμάτη καθημερινότητα, είναι βέβαιο ότι το άγχος της διαχείρισής τους σε δυσκολεύει. Ένας καλός τρόπος να βάλεις προτεραιότητες στα καθήκοντά σου και να ανακουφίζεσαι κάθε φορά που ξεμπερδεύεις με κάτι είναι να τα καταγράψεις όλα και μετά να τα αριθμήσεις από το ένα μέχρι το δέκα. Ξεκίνα από αυτό που είναι το πιο σημαντικό και σβήσε ό,τι έχεις ολοκληρώσει.

Φάε ένα πλούσιο και τονωτικό πρωινό

Βρόμη, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ξηροί καρποί και τόσα ακόμη, είναι διατροφικές επιλογές για ένα πρωινό για πρωταθλητές. Που θα σου δώσει ενέργεια, θα σε τονώσει και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα με αυτό.  

Επικεντρώσου στο εδώ και τώρα

Ένας από τους λόγους που έχεις άγχος στην καθημερινότητα δεν είναι άλλες από τις αρνητικές σκέψεις που συσσωρεύονται στο μυαλό σου όταν πιέζεσαι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσπάθησε να επικεντρωθείς στο εδώ και τώρα και άσε τις προβλέψεις για το μέλλον για τις στιγμές με περισσότερη χαλαρότητα και όρεξη.

Κάνε γυμναστική

Ο καλύτερος τρόπος να τονώσεις τις ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεση από το πρωί κιόλας, δεν είναι άλλος από το να κάνεις γυμναστική και κυρίως αερόβια. Συνόδεψε τη δραστηριότητα που θα επιλέξεις από την αγαπημένη σου μουσική και πήγαινε για τρέξιμο, ποδήλατο, TRX, ενόργανη ή κολύμπι. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται με τη γυμναστική θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Κράτησε αποστάσεις από τα bad vibes

Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς από τα συναισθήματα σου και να μπλοκάρεις τα bad vibes όσο γίνεται. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγεις και κάποιους ανθρώπους και συζητήσεις που κρίνεις ότι μόνο χειρότερα συναισθήματα μπορούν να σε γεμίσουν, για να βγει η μέρα με περισσότερη διάθεση και να μην πιεστείς συναισθηματικά.