Τι πρέπει να γνωρίζεις αν βγαίνεις με ένα άτομο που έχει προβλήματα διαχείρισης του άγχους του

Οι δυσκολίες με τις οποίες ενδέχεται να έρθεις αντιμέτωπη και πώς θα τις μετριάσεις

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΤο άγχος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, με τους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις επαγγελματικές απαιτήσεις που αυτή εμπεριέχει να είναι υπεύθυνες για τη συνεχή αύξησή του. Αυτό σίγουρα μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις ερωτικές μας σχέσεις, όταν το ένα άτομο σε μια σχέση υποφέρει από άγχος σε μεγάλο βαθμό. Να λοιπόν με ποιους τρόπους μπορεί το άγχος ενός ανθρώπου να φέρει εμπόδια σε μια σχέση, αλλά και τι μπορεί να γίνει ώστε αυτά να περιοριστούν.

Μπορεί να δυσκολευτείς να καταλάβεις την οπτική του

Το άγχος του συντρόφου σου ενδέχεται να σε δυσκολέψει πολλές φορές να καταλάβεις την οπτική του σε πολλά πράγματα που άπτονται της σχέσης ή της καθημερινότητάς σας, δημιουργώντας ζητήματα στην επικοινωνία σας. Όταν συμβαίνει αυτό, προσπάθησε να μπεις στα παπούτσια του άλλου και συζητήστε από κοινού θέματα που εσύ μπορεί να βρίσκεις ακατανόητα μέχρι να λυθούν.

Μπορεί να τσακώνεστε περισσότερο


Το άγχος δημιουργεί διαρκή ένταση και αμφιβολίες, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να φέρει περισσότερους τσακωμούς από το προβλεπόμενο. Δείξε λοιπόν κατανόηση, άκου τα επιχειρήματά του και παρουσίασε και τα πιο ψύχραιμα δικά σου, περιορίζοντας σταδιακά τον κλονισμό που το άγχος φέρνει στη σχέση σας από το πουθενά.

Μπορεί να χρειάζεται περισσότερη επιβεβαίωση

Και σε αυτήν την περίπτωση εσύ οφείλεις να τη δείχνεις με πιο εμφατικό τρόπο. Ένας καλός λόγος για κάτι που κάνει καλά όταν το χρειάζεται πάντα βοηθά και ανακουφίζει από τις αμφιβολίες και το στρες της καθημερινότητας.

Μπορεί να χρειαστεί να παίρνεις εσύ περισσότερες αποφάσεις


Μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε ως ζευγάρι, ενδέχεται εσύ να πρέπει να πατήσεις πρώτη πόδι, δίνοντας και σε εκείνον την ώθηση που χρειάζεται. Άλλωστε οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε είναι πολλές φορές αυτές που δημιουργούν τα μεγαλύτερά μας άγχη στη ζωή.

Μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο να χτίσετε εμπιστοσύνη στη σχέση

Μην περιμένεις η εμπιστοσύνη στη σχέση με ένα άτομο με αγχώδη ζητήματα να είναι δεδομένη από την αρχή. Θα χρειαστεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές ώστε αυτή να χτιστεί ουσιαστικά, γεγονός που χρειάζεται υπομονή και καλή επικοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει ο κόπος.

 

Πηγή