Το να κάνεις μια όμορφη πρώτη εντύπωση δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, αρκεί να ακολουθήσεις τρία βήματα-κλειδί


Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους να είναι πιο συμπαθητικοί από τους άλλους; Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πως είναι θέμα άυλων στοιχείων, όπως η προσωπικότητα ή το χάρισμα, όμως στην πραγματικότητα έρευνες έχουν αποδείξει ότι πρόκειται για μια απλή συνταγή συνδυασμών συγκεκριμένων κινήσεων. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να σε συμπαθεί ο κόσμος από την πρώτη κιόλας στιγμή γνωριμίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την καλλιέργεια των κοινωνικών σου σχέσεων.

Φρόντισε να σε βλέπουν συχνά

Σύμφωνα με έρευνες της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, οι άνθρωποι δείχνουν αυξημένη προτίμηση (ή συμπάθεια) για ένα ερέθισμα ως συνέπεια της επανειλημμένης έκθεσης σε αυτό το ερέθισμα. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι αν θες κάποιος να σε συμπαθήσει, οφείλεις να κάνει την παρουσία σου αισθητή συχνά. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται στο να πηγαίνεις για παράδειγμα συχνά στα μέρη όπου συχνάζουν τα άτομα που θες να προσεγγίσεις, να κάνεις συχνά σχόλια στα κοινωνικά μέσα κ.α.

p

Κάνε ερωτήσεις

Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους θεωρούνται πιο επικοινωνιακοί και τους συμπαθούν περισσότερο οι συνομιλητές τους, σύμφωνα με αντίστοιχες έρευνες. Το να κάνεις σε κάποιον ερωτήσεις για κάτι που σου είπε είναι συνεπώς ιδιαίτερα αποτελεσματικό και δείχνει ενδιαφέρον από την πλευρά σου για όσα έχει να σου πει.

Χαμογέλα

Τέλος, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το χαμόγελο έχει κάθε είδους ευεργετικά αποτελέσματα στην επικοινωνία και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Μάλιστα, οι άνθρωποι που χαμογελούν θεωρούνται πιο ικανοί και πιο ελκυστικοί, και οι άνθρωποι είναι εν γένει πιο ικανοί να συμπαθούν κάποιον που θεωρούν ελκυστικό. Μην ξεχνάς λοιπόν το χαμόγελό σου να είναι η πρώτη και η σημαντικότερη εντύπωση που θα κάνεις στους ανθρώπους που επιθυμείς διακαώς να σε συμπαθήσουν.