Όσο κι αν δεν το περίμενες…


Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το να είμαστε σε σχέση με κάποιο άλλο πρόσωπο, επιλέγοντας τη single ζωή και το να κάνουμε ό,τι εμείς επιθυμούμε χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Και είναι εκείνες ακριβώς τις περιόδους της ζωής μας που μένουμε single από επιλογή, που βρισκόμαστε μπροστά σε μερικές μεγάλες και ιδιαίτερα σημαντικές συνειδητοποιήσεις. Να 6 από αυτές.

Είσαι επιλεκτικός/-ή και αυτό είναι κάτι το καλό

Το να είσαι single από επιλογή τις περισσότερες στιγμές συμβαίνει επειδή δεν αισθάνεσαι επαρκή έλξη και δεν καλύπτεσαι από τα άτομα που έχεις στη ζωή σου και από τις γνωριμίες που κάνεις. Είσαι επιλεκτικός/-ή ως προς τις σχέσεις σου και αυτό είναι κάτι καλό για σένα, αφού ξέρεις τι θέλεις και πώς να το διεκδικείς.

Μπορεί να είσαι πραγματικά καλύτερα μόνος ή μόνη

Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους οι σχέσεις και όταν επιλέγεις να μείνεις single για ένα διάστημα είναι που μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα αυτή η ζωή. Και έχεις όλον τον χρόνο δικό σου για εσένα και τα ενδιαφέροντά σου. Δεν το λες και λίγο!

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα

Δεν είναι προβληματική επιλογή η single ζωή και αυτό το συνειδητοποιείς μόνο όταν βρεθείς σε αυτήν. Το να είσαι μόνος ή μόνη είναι σίγουρα καλύτερο από το να εγκλωβιστείς σε μια κακή σχέση, έτσι δεν είναι;

s

Δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση κανενός

Μόνο του ίδιου σου του εαυτού. Γι’ αυτό κατάλαβε ότι τα σχόλια που μπορεί να ακούσεις για την επιλογή σου είναι κακεντρεχή και ότι δεν πρέπει να τους δίνεις σημασία.

Δεν υπάρχει «το άλλο σου μισό»

Είσαι από μόνος σου ένας ακέραιος άνθρωπος με γνώσεις, καλλιέργεια, όμορφα στοιχεία στον χαρακτήρα σου και πληθώρα εμπειριών για να νιώθεις ότι πρέπει να βρεις ένα ακόμη άτομο «που θα σε συμπληρώσει». Και αυτό το συνειδητοποιείς μόνο όταν επιλέγεις τη single κατάσταση από μόνος/-η σου.

Είσαι κελεπούρι

Τέλος, αυτό που καταλαβαίνεις από την πρώτη κιόλας περίοδο που μένεις single από επιλογή δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι τελικά είσαι κελεπούρι για τους γύρω σου. Κι αυτό γιατί δεν σταματούν να σε φλερτάρουν όπου βρεθείς…