Συμβουλές ώστε να αποβάλεις μια συνήθεια που σαμποτάρει διάβασμα και δουλειά


Για πολλούς από εμάς, η αναβλητικότητα είναι μια ανίκητη τις περισσότερες φορές δύναμη που μας εμποδίζει από το να ολοκληρώσουμε σημαντικές υποχρεώσεις όπως το διάβασμα για τη σχολή ή εργασίες στα πλαίσια της δουλειάς μας. Επειδή όμως αυτή σαμποτάρει το μέλλον μας και την επιτυχία στους χώρους όπου και θέλουμε να ξεχωρίσουμε, να πώς μπορούμε να την νικήσουμε αποτελεσματικά.

Οι περισσότεροι ψυχολόγοι βλέπουν την αναβλητικότητα σαν μια συμπεριφορά αποφυγής για να νιώσουμε καλά. Συνήθως συμβαίνει όταν έχουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό που μας φοβίζει ή μας αγχώνει, έτσι και καταλήγουμε να χρονοτριβούμε.

Πώς να νικήσεις το αίσθημα της αναβλητικότητας

Η αναβλητικότητα δεν ελέγχεται εύκολα, μπορείς όμως να τη διαχειριστείς αν συγχωρέσεις τον εαυτό σου και δεσμευτείς ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις καλύτερα.

Επιπλέον, αποσύνδεσε το πώς αισθάνεσαι γενικά στη ζωή και την καθημερινότητά σου από το πώς θα πρέπει να νιώθεις όσο διαβάζεις ή δουλεύεις. Αυτό το zone out θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα και να τελειώνεις όσα έχεις αναλάβει να κάνεις στην ώρα σου.

Τέλος, σπάσε μια μεγαλύτερη δουλειά σε μικρότερες εργασίες. Οι άνθρωποι που χρονοτριβούν είναι εξαιρετικοί οραματιστές, αλλά δεν οργανώνουν τη δουλειά τους. Αν λοιπόν αφιερώσεις ελάχιστη από την ώρα που έχεις στη διάθεσή σου για την οργάνωση του προγράμματός σου, σύντομα θα δεις θεαματικά αποτελέσματα ως προς την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας.