Όταν κάποιος σε εγκαταλείπει

Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου όταν ο άνθρωπος που αγαπάς σε εγκαταλείπει από το πουθενά

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΈνας ξαφνικός χωρισμός, χωρίς πρότερες ενδείξεις που να προμηνύουν με κάποιον τρόπο τι θα ακολουθήσει για εσένα και τη σχέση σου, μπορεί να είναι ένα άκρως τραυματικό και σοκαριστικό βίωμα, που ξεπερνιέται πολύ δύσκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο playbook συμπεριφορών που να υπόσχεται να περάσει ο πόνος άμεσα και να ξεπεράσεις το γεγονός, το βέβαιο είναι ωστόσο στο ότι υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να τον απαλύνουν και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και τις επιλογές σου. Να λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου όταν ο άνθρωπος που αγαπάς σε εγκαταλείπει από το πουθενά, για να δεις με αισιοδοξία το μέλλον.

Άσε τον εαυτό σου να πενθήσει

Ένας χωρισμός είναι στη συνείδησή μας σαν ένας μικρός θάνατος ενός ανθρώπου που αγαπάμε. Γι’ αυτό άσε τον εαυτό σου να πενθήσει επαρκώς, μέχρι τα πρώτα έντονα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης υποχωρήσουν σιγά σιγά, δίνοντας χώρο για τα όμορφα που θα έρθπουν στο μέλλον.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου


Ακόμη κι αν θεωρείς πως έχεις ευθύνη για τον χωρισμό σας, προσπάθησε να μην κατηγορείς τον εαυτό σου και θυμήσου πως κανένας άνθρωπος που αξίζει πραγματικά δεν θα σε εγκατέλειπε με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να σου έχει δώσει προηγουμένως σημάδια ότι κάτι τρέχει στη σχέση σας.

Κάνε όμορφα πράγματα για εσένα

Δώσε στον εαυτό σου την περιποίηση και τη φροντίδα που χρειάζεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάνοντας πράγματα που νομίζεις ότι έχεις ανάγκη. Από ένα σύντομο ταξίδι με τις φίλες σου για να ξεχαστείς, μέχρι ένα σπα, και από ένα καινούριο φόρεμα για να σου φτιάξει η διάθεση, μέχρι το να μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι που δεν θα σου θυμίζει τη σχέση που είχες.

o

Πες «ναι» στην κοινωνική ζωή


Ένας χωρισμός ξεπερνιέται πιο εύκολα όταν περνάς περισσότερο χρόνο με την παρέα σου και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους. Που ξέρεις, άλλωστε, ο έρωτας μπορεί να σε περιμένει στο επόμενο πάρτι που θα βρεθείς μετά τον μεγάλο σου χωρισμό.

Ξεφορτώσου τα πράγματα που άφησε πίσω στο σπίτι

Τα πράγματα που άφησε πίσω στον χώρο σου το άτομο με το οποίο χώρισες, πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζωή σου το συντομότερο δυνατό. Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ, τότε ζήτα την βοήθεια μιας φίλης ή ενός φίλου, που θα τα μαζέψουν και θα αναλάβουν να τα επιστρέψουν πίσω.

Χαμογέλα ξανά

Μην ξεχνάς, ένας χωρισμός μπορεί να είναι δύσκολος στην αρχή, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο απότομος, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι αποτελεί και το τέλος της ερωτικής σου ζωής για πάντα. Ατένισε το μέλλον με αισιοδοξία και μην ξεχνάς να χαμογελάς. Και σύντομα κάτι νέο θα προκύψει στη ζωή σου που μπορεί να είναι και αυτό που πάντα έψαχνες.