Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι πολύ με τις αποφάσεις, συνέχισε να διαβάζεις


To να μην μπορείς να πάρεις μια απόφαση εύκολα είναι κάτι που προκύπτει ως πρόβλημα κυρίως όταν πάσχεις από χαμηλή αυτοπεποίθηση ή και έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου, ενώ μαρτυρά και φόβο αντιμετώπισης των συνεπειών της απόφασής σου αυτής. Καθώς όμως καλούμαστε συνεχώς στη ζωή μας να παίρνουμε αποφάσεις, από την πιο μικρή, μέχρι αυτή που θα καθορίσει ολόκληρο το μέλλον μας, δες πώς θα μειώσεις την αναποφασιστικότητά σου μέσα από 4 απλά βήματα.

Απέκλεισε όσες περισσότερες επιλογές μπορείς

Η μέθοδος του odd one out είναι πολύτιμη όταν καλείσαι να πάρεις μια απόφαση, αφού αποκλείοντας μία μία τις επιλογές σου, φτάνεις πιο εύκολα εκεί που θέλεις. Η δυνατότητα πολλών επιλογών, μπερδεύει και καθυστερεί τον εγκέφαλο στο να καταλήξει σε πόρισμα, γι΄ αυτό προσπάθησε να μειώνεις σιγά σιγά τις επιλογές σου, κρατώντας αυτές που σου φαίνονται πιο κοντά στον στόχο σου.

Μη μετανιώνεις για την απόφαση που παίρνεις

Ναι, μπορεί να μην πάει καλά κάποια φορά και να ήταν τελικά λάθος. Την επόμενη φορά, όμως, μην υπεραναλύσεις τα πάντα προτού καταλήξεις σε μια ακόμη απόφαση, όσο δύσκολη και αν είναι. Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και υποστήριξε τις αποφάσεις σου και αυτά που πιστεύεις πως είναι καλύτερα για εσένα.

Φτιάξε ένα πλάνο

Πιάσε ένα μολύβι και ένα χαρτί και σκέψου ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που έχεις μπροστά σου και τι μπορεί να κανείς για να φέρεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Η καταγραφή των δεδομένων για κάθε κατάσταση θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα πλάνο, ορίζοντας το πώς θα κινηθείς προς τη σωστότερη για εσένα κατεύθυνση.

Μη ρωτάς πολλά άτομα

Μπορεί να έχεις 3 -4 άτομα στον περίγυρο σου, που να εμπιστεύεσαι και να έχουν σημασία για εσένα, ωστόσο δεν χρειάζεται να ρωτάς συνεχώς για τη γνώμη των άλλων. Εμπιστεύσου αρχικά τη δίκη σου κρίση και άποψη χωρίς να εμπλέκεις πολύ κόσμο, μιας που αυτό ενδέχεται να σε χαώσει ακόμη περισσότερο.