Να τι πρέπει να κάνεις για να σε συντροφεύει η χαλαρότητα και η ζωντάνια των διακοπών ακόμη κι όταν αυτές έχουν τελειώσει


Συνήθως το τέλος των διακοπών συνοδεύεται από αρνητικές σκέψεις και επαναφορά στην πίεση και το άγχος της καθημερινότητας και τους γρήγορους ρυθμούς της. Τι θα έλεγες όμως αν αυτή τη φορά προσπαθούσες να διατηρήσεις λίγη από τη ζωντάνια, τη διάθεση και τη χαλαρότητα που σε συντρόφευαν τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου όσο έκανες τις διακοπές σου; Να τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις τη διάθεση των διακοπών και με την επιστροφή σου στην πόλη, αλλά και ολόκληρο το χρόνο.

Διακόσμησε αναλόγως τον χώρο σου

Προμηθεύσου με μερικά ενθύμια από τις διακοπές σου όπως κοχύλια, πέτρες, ή οτιδήποτε άλλο νιώθεις ότι σε ταξιδεύει ξανά στον τόπο που πέρασες το καλοκαίρι και τοποθέτησέ τα στον χώρο σου ώστε να τα βλέπεις κάθε φορά που χρειάζεσαι να ξεχαστείς.

Διατήρησε την γκαρνταρόμπα των διακοπών

Συνέχισε να φοράς τα ρούχα που έλιωσες στις διακοπές σου και τα οποία μπορούν να φτιάξουν την διάθεσή σου άμεσα.

Μην σταματάς τα μπάνια

Συνέχισε τα μπάνια στην θάλασσα τα Σαββατοκύριακα μετά το τέλος των διακοπών σου, ακόμη κι όταν ο καιρός αρχίσει να ψυχραίνει. Θα απολαύσεις σίγουρα καλύτερη διάθεση και υγεία.

Διατήρησε επαφή με τη φύση όλο τον χρόνο

Μην αφήνεις την επαφή σου με τη φύση να πραγματοποιείται μόνο στις διακοπές, αλλά βάλε την στο πρόγραμμα ολόκληρο τον χρόνο με βόλτες σε πάρκα, στο βουνό, ή και τη θάλασσα και γενικά με μπόλικες εξωτερικές δραστηριότητες.

Συνέχισε να κάνεις ό,τι σου άρεσε στις διακοπές

Ακόμη και με την επιστροφή σου στην πόλη, συνέχισε να κάνεις δραστηριότητες που απολάμβανες στις διακοπές σου, όπως το να διαβάζεις το βιβλίο σου στο μπαλκόνι, να ζωγραφίζεις τοπία στο μπλοκ ζωγραφικής σου ή οτιδήποτε άλλο σε έκανε να ξεχνιέσαι. Ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας δεν πρέπει άλλωστε να περιορίζεται μόνο στις διακοπές μας.

Οργάνωσε αποδράσεις μέσα στην χρονιά

Είτε είναι ένα διήμερο, είτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, οι εκδρομές δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να μας αναζωογονούν.

Μην ξεχνάς να χαλαρώνεις

Η χαλαρότητα των διακοπών μπορεί να διατηρηθεί και μετά το πέρας τους αν βάλεις στο πρόγραμμά σου στιγμές που θα αφιερώνεις σε αυτήν. Ασχολήσου με τη γιόγκα ή τον διαλογισμό, ξέχνα τα ξυπνητήρια τα Σαββατοκύριακα, αγόρασε αρωματικά κεριά που θα σε ηρεμούν και προσπάθησε να αφήνεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου για να ξαπλώνεις στον καναπέ σου κάνοντας το απόλυτο τίποτα! Δεν φαντάζεσαι πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά στην καθημερινότητά σου!